RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:26:52    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 25 april 2014 20:30 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2014 09:31 uur

Tweedaags Oranjefeest Boxtel

Tweedaags Oranjefeest Boxtel

Op de foto: Kinderspelen op Markt tijdens het Oranjefeest in 2013. (Foto: Peter de Koning).

Het oranjefeest op Koningsdag, zaterdag 26 april, begint in Boxtel in de ochtend met schoolvoetbal bij ODC en schoolhockey bij MEP. In de raadzaal ontvangt burgemeester Mark Buijs de gedecoreerden die om 12.00 uur op de Markt worden getrakteerd op een vendelgroet door het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris. Aansluitend geeft reus Jas de Keistamper zijn commentaar op de Boxtelse ontwikkelingen. Boxtel’s Harmonie verzorgt de aubade waarbij het Wilhelmus klinkt.

Het muziekkorps haalt vervolgens de kinderen op die bij De Spelelier hun fietsen hebben versierd. Ook bij de Prinses Amaliaschool worden overigens fietsen versierd; deze groep kinderen wordt op weg naar de Markt vergezeld door voetbalmascotte Ducky.

Kinderspelen bepalen het middagprogramma dat evenementenstichting Boxtel Vooruit presenteert op de Markt. Daarnaast is er ruimte voor bloemschikken, schminken, dansen met Denziz en een theatershow van de groep Dames van Drames.

De lokale omroep sluit de middag af met het slotakkoord van de actie Dommelland Ruilt. Er zijn optredens van zangeres Inch, Patrick Timmermans en Tim Schalkx. ’s Avonds wordt Koningsdag afgesloten met de manifestatie Boxtel Zingt Mee en een optreden van de coverband Giddy Limit.

Covers klonken ook vrijdagavond 25 april toen de Markthoreca een voorschot nam op het Oranjefeest met een optreden van de band Slamm. Zondag 27 april staat het centrum van Boxtel in het teken van de vrijmarkt voor de kinderen (van 11.00 tot 15.00 uur op de Markt en de Oranjebraderie, tussen 12.00 en 17.00 uur.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel SNS Bank Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Olieenzo Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Gemeente Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht