RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:23:29    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 04 mei 2014 09:43 uur, laatst gewijzigd op 04 mei 2014 09:47 uur

Twee minuten stilte op 4 mei

Twee minuten stilte op 4 mei

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van militaire acties nadien, wordt jaarlijks op 4 mei de nationale dodenherdenking gehouden. Ook in Boxtel, Liempde en Gemonde zijn herdenkingsdiensten én wordt twee minuten stilte gehouden.

De werkgroep 4 en 5 mei van evenementenstichting Boxtel Vooruit geeft de plaatselijke herdenking invulling met een herdenkingsdienst in de Sint-Petrusbasiliek om 18.40 uur en een stille tocht met kransleggingen. Aansluitend vindt een stille tocht plaats die via het Indiëmonument aan de Koppel naar de begraafplaats bij de Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat voert. Daar wordt om 20.00 uur twee minuten stilte gehouden.

In Gemonde is om 19.30 uur een korte overweging in de Sint-Lambertuskerk. Een kwartier later start een stille tocht vanaf het kerkplein naar het kruisbeeld op Kerkeind. Hier worden kransen gelegd, brengen de gilden Sint-Joris & Sint-Catharina en Sint-Anthonius & Sint-Sebastiaan een vendelgroet en wordt een gedicht voorgelezen.

Vanaf 19.00 uur wordt in de parochiekerk Sint-Jans Onthoofding een gebedsviering gehouden. Na afloop van de viering gaat het gezelschap in stilte naar het Concordiapark. Bij het monument wordt door leerlingen van basisschool De Oversteek voorgelezen, ook leggen ze een bloemstuk neer. Na afloop is er een kop koffie bij café Het Wapen van Liempde.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Geld en Makelaardij