05:27:42    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Zondag, 05 januari 2014 17:10 uur, laatst gewijzigd op 05 januari 2014 17:12 uur

Twee finalisten naar DichtSlamRap

Twee finalisten naar DichtSlamRap

Op de foto: Ilse Penning treedt in de pauze van DichtSlamRap op 'tussen de schuifdeuren' van café Le Temps Perdu. (Foto: Marc Cleutjens).

De jonge dichters Merlijn Huntjens en Michelle Bracke hebben zondagmiddag in café Le Temps Perdu de prefinale van DichtSlamRap gewonnen. Het duo heeft zich hiermee gekwalificeerd voor de eindronde van de dichtwedstrijd, die dit jaar voor de elfde keer wordt gehouden.

Uit meer dan zeventig inzendingen hadden de organisatoren van DichtSlamRap acht jongere dichters geselecteerd die in Le Temps Perdu drie minuten kregen om een ticket voor de dichtwedstrijd te winnen. De middag werd muzikaal omlijst door prachtige Nederlandstalige liedjes van singer-songwriter Iris Penning uit Eindhoven.

Volgens juryvoorzitter ACG Vianen, die elf jaar geleden de eerste editie won, was de kwaliteit van de acht deelnemers aan de prefinale in Boxtel uitzonderlijk hoog. ,,Om die reden hebben we besloten niet één maar twee winnaars aan te wijzen, die met de andere dichters en slammers gaan strijden voor de hoofdprijs."

DichtSlampRap wordt donderdag 30 januari gehouden in Le Temps Perdu en begint om 20.00 uur. De winnaar verdient een podiumplek op het Nederlands kampioenschap poetryslam dat begin 2015 in Amsterdam wordt gehouden.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Remax-optimus Huidtherapie Podium Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Alfa TopSlank Olieenzo Toverboom Geerts advies Elan Bikes support Filipe EmielTechniek