07:25:24    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 09 januari 2014 21:22 uur, laatst gewijzigd op 15 januari 2014 23:43 uur

Twee Bach-lezingen in Boxtel

Twee Bach-lezingen in Boxtel

De bekende Boxtelse organist en Bach-kenner Kees van Houten verzorgt volgende maand twee lezingen over de componist Johann Sebastian Bach (1685-1750). Beide lezingen worden gehouden in de ridderzaal van kasteel Stapelen in Boxtel en beginnen om 14.30.uur.

Zondag 9 februari gaat Van Houten dieper in op het thema ’Bach en het getal’ en put hij uit eigen onderzoek naar de getallensymboliek in het werk van de componist. In het verleden schreef de Boxtelaar er een boek over dat dezelfde titel droeg.

Zondag 23 februari volgt de tweede lezing waarin van Houten zal vertellen over Bach als operacomponist. Beide lezingen zijn begrijpelijk voor iedere muziekliefhebber en worden aangekleed met klinkende muziekvoorbeelden.

Toegangskaarten kosten vijf euro per persoon per lezing. Belangstellenden kunnen zitplaatsen reserveren voor een of beide lezingen. Vanwege de te verwachten belangstelling en het geringe aantal zitplaatsen, is reservering gewenst. Dat kan bij Kees van Houten, Stapelen 64, Boxtel, telefoon (0411) 67 46 41 of e-mail: k.vanhouten@home.nl. (Foto: Albert Stolwijk).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Beleef Boxtel buisman optiek Huidtherapie TopSlank Doornmalen electro Podium Boxtel EmielTechniek Remax-optimus Olieenzo Alfa Toverboom Elan Bikes support