RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:30:43    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 05 november 2012 11:16 uur, laatst gewijzigd op 08 november 2012 14:40 uur

Twaalf groepen azen op Eendison

Twaalf groepen azen op Eendison

Op de foto: Eendengat wacht vol spanning af of Paul Hermans voor het tweede jaar op rij de zotskap zal dragen als Prins Carnaval. (Archieffoto: Peter de Koning)

In het Boxtelse spotrijk Eendengat wordt zaterdag 10 november bekendgemaakt of prins Paul d’n Urste al dan niet een tweede ambtstermijn aanvaardt als leutmonarch van De Waggelaars. Voorafgaand aan dat officiële moment treden in hofpaleis Denziz aan de Stationsstraat vanaf 20.11 uur twaalf deelnemers op tijdens het Kwekdeuntjesfist, net zoveel als vorig jaar.

De optredens worden beoordeeld door een jury die wordt gevormd uit vertegenwoordigers van de twaalf deelnemende groepen. De winnaar van het Kwekdeuntjesfist ontvangt de Eendison, de grote muziekprijs van Eendengat en komt als nummer één(d) op de cd Snaterhits die binnenkort wordt opgenomen in jongerencentrum B-Town; dit muzieknummer gaat de boeken in als Eendengats carnavalslied 2013.

De volgende groepen betreden zaterdag het podium in Denziz. CV De Snotnuskus: ’Witte wè ik zegge wou’; De Knokkers: ’Waggelwater’; CV De Agterblijvers: ’Héé, kèkt nou us’; CV Geen Drank Geen Klank: ’Hil ut Indegat’; De Indzingers: ’Ut Indegats geluk’; De Aggemarvanhuisaf Band: ’Facebook’; De Valentijntjes: ’Sluit ieder ind in oew hart’; D’n Indeklocht: ’Verliefde inde zèn toch trouw’; De Ducktownband: ’Mun virre zèn zuuk’; CV De Vlerken: ’Same naor ons Indegat’; Trio Zwischen Die Decke usw: ’Ode aan Indegat’; CV De Natneuzen: ’Als Waggelaar’.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Huidtherapie Geerts advies Proef Culinair Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro Olieenzo Café zaal Kloosterzicht