RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:21:36    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 04 oktober 2012 10:28 uur, laatst gewijzigd op 04 oktober 2012 13:46 uur

Twaalf Ambachten sluit deuren

Twaalf Ambachten sluit deuren

Op de foto: De geodetische koepel op het terrein van De Twaalf Ambachten. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Bezoekerscentrum De Twaalf Ambachten, dat in 1978 door Sietz en Anke Leeflang werd opgericht aan de Mezenlaan in Boxtel, sluit aan het eind van dit jaar haar deuren. Het kenniscentrum voor ecologische technieken kampt met een structurele terugloop van de inkomsten. De gelijknamige stichting blijft bestaan.

De Twaalf Ambachten is een centrum waar alternatieve en ambachtelijke technieken de boventoon voerden. Het doel van de stichting en het kenniscentrum is dat iedereen minder afhankelijk wordt van grootschalige moderne technische systemen. Zo kreeg De Twaalf Ambachten bekendheid door experimenten met elektrische ombouwauto’s en biologische kringlooplandbouw.

Het woonhuis, inclusief bosterrein en gebouwen, komt te koop te staan.,,Het gedachtegoed van de Twaalf Ambachten is, juist in deze tijd, levensvatbaarder dan ooit”, zo is in de nieuwsbrief te lezen. Het stichtingbestuur onderzoekt de komende maanden hoe zij de 35 jaar aan praktische ervaring en kennis beschikbaar kan blijven stellen. ,,Onze hoop is dat een groep mensen op zal staan die bereid en in staat is het terrein met al zijn gebouwen over te nemen. Samenwerking met de stichting zal wellicht mogelijk zijn”, zo is in de nieuwsbrief van het bezoekerscentrum te lezen. Lieselot Leeflang nam in 2005 samen met haar man Frank Jakobs het bedrijf over van haar vader en moeder.

Met de sluiting van bezoekerscentrum De Twaalf Ambachten raakt de gemeente Boxtel, na de sluiting van De Kleine Aarde in 2010, haar tweede milieucentrum kwijt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Beleef Boxtel Doornmalen electro Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen