13:02:17    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 09 september 2011 12:38 uur, laatst gewijzigd op 09 september 2011 14:01 uur

Turkse kinderboeken in bieb

Turkse kinderboeken in bieb

Op de foto: In de bibliotheek aan de Burgakker konden vrijdagochtend de eerste kinderboekjes in de Turkse taal geleend worden. (Foto: Mark van der Pol/Mooi Boxtel).

Turkse vrouwen vormden vrijdagochtend het middelpunt van een feestelijke bijeenkomst in Bibliotheek De Meierij aan de Burgakker in Boxtel. Tijdens de ochtend konden de eerste baby- en peuterboeken in de moedertaal geleend worden, die in Turkije zijn aangeschaft door Fatma Atalay en Meryem Korkmaz. De bibliotheek gaf het tweetal 150 euro, waarmee zij in de zomervakantie ongeveer veertig boeken kochten in een winkelcentrum in de stad Gaziantep.

,,Het gaat om prachtige boeken, vooral voor kleintjes, die inmiddels alle zijn ingevoerd in het uitleensysteem van de bibliotheek”, vertelde Cisca van Hemert van Bibliotheek De Meierij vrijdagochtend. ,,Omdat het belangrijk is een baby en een peuter in zijn of haar moederstaal voor te lezen, gelet op het feit dat het kind zo een goede taalstrategie leert, bleek er behoefte te bestaan aan baby- en peuterboeken in het Turks.”

Fatma Atalay en Meryem Korkmaz kwamen tijdens hun zoektocht naar baby- en peuterboeken in Gaziantep uit bij een boekenzaak in het plaatselijke winkelcentrum. ,,Daar troffen we al snel een prachtige verzameling met allemaal titels die speciaal gericht waren op kleine kinderen”, vertelt Meryem, die haar roots heeft liggen in de stad Gaziantep. ,,Het mooie was dat het ook allemaal heel afwisselende boeken waren, van prenten- en kleurboekjes voor de allerkleinsten tot leesboeken voor peuters en opvoedkundige boeken voor de ouders."

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Huidtherapie Olieenzo Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht