RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:54:02    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 09 september 2011 12:38 uur, laatst gewijzigd op 09 september 2011 14:01 uur

Turkse kinderboeken in bieb

Turkse kinderboeken in bieb

Op de foto: In de bibliotheek aan de Burgakker konden vrijdagochtend de eerste kinderboekjes in de Turkse taal geleend worden. (Foto: Mark van der Pol/Mooi Boxtel).

Turkse vrouwen vormden vrijdagochtend het middelpunt van een feestelijke bijeenkomst in Bibliotheek De Meierij aan de Burgakker in Boxtel. Tijdens de ochtend konden de eerste baby- en peuterboeken in de moedertaal geleend worden, die in Turkije zijn aangeschaft door Fatma Atalay en Meryem Korkmaz. De bibliotheek gaf het tweetal 150 euro, waarmee zij in de zomervakantie ongeveer veertig boeken kochten in een winkelcentrum in de stad Gaziantep.

,,Het gaat om prachtige boeken, vooral voor kleintjes, die inmiddels alle zijn ingevoerd in het uitleensysteem van de bibliotheek”, vertelde Cisca van Hemert van Bibliotheek De Meierij vrijdagochtend. ,,Omdat het belangrijk is een baby en een peuter in zijn of haar moederstaal voor te lezen, gelet op het feit dat het kind zo een goede taalstrategie leert, bleek er behoefte te bestaan aan baby- en peuterboeken in het Turks.”

Fatma Atalay en Meryem Korkmaz kwamen tijdens hun zoektocht naar baby- en peuterboeken in Gaziantep uit bij een boekenzaak in het plaatselijke winkelcentrum. ,,Daar troffen we al snel een prachtige verzameling met allemaal titels die speciaal gericht waren op kleine kinderen”, vertelt Meryem, die haar roots heeft liggen in de stad Gaziantep. ,,Het mooie was dat het ook allemaal heel afwisselende boeken waren, van prenten- en kleurboekjes voor de allerkleinsten tot leesboeken voor peuters en opvoedkundige boeken voor de ouders."

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht