RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:49:10    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 28 april 2011 16:59 uur, laatst gewijzigd op 30 april 2011 15:37 uur

’Trots op praktijkwerkstukken’

Nog even en dan breekt de periode van de eindexamens weer aan voor de leerlingen uit het voortgezet onderwijs. De studenten handvaardigheid en tekenen van het Baanderherencollege in Boxtel hebben inmiddels het praktijkgedeelte er al op zitten. ,,Het niveau van de werkstukken ligt dit jaar heel hoog”, zegt tekenleraar Baptist van Wanrooij.

Van Wanrooij en zijn handvaardigheid-collega Marieke van Atteveld lieten donderdagmiddag weten erg te spreken te zijn over de praktijkexamens. ,,Het ene jaar is het niveau wat hoger dan het andere, maar dit is een heel goede lichting”, aldus Van Wanrooij. ,,Het praktijkgedeelte staat altijd vóór de meivakantie op het programma. Na de vakantie volgen de theorie-examens.”

Directeur Frans Vermeer van het Baanderherencollege was zo in zijn nopjes met de prestaties van de studenten tekenen en  handvaardigheid dat hij Brabants Centrum vroeg om enkele werkstukken te komen bekijken en op de gevoelige plaat vast te leggen. Van Wanrooij: ,,Het thema waarmee de studenten aan de slag zijn gegaan, was kunst- en vliegwerk. Ze dienden een werkstuk te maken waarin werd verwezen naar de sensatie die vliegen bij hun oproept. Dat deden ze met veel enthousiasme, waardoor ze elkaar ook inspireerden.”

Enkele fraaie creaties kwamen van de hand van Irene van den Brand (16) uit Boxtel die een vogelnest vervaardigde en Laura van den Broek (17) uit Boxtel. Zij had onder de titel ’Butterflystory’ een prachtig werkstuk gemaakt, waarbij vlinders uit een boek vliegen. ,,Mijn vogelnest hangt nu in de Tijberzaal, een mooie plek. We hebben twee dagen de tijd gehad om het praktijkexamen uit te voeren, maar moeten nog wel een tijdje wachten op de beoordeling”, vertelde Irene donderdagmiddag.

Gezien de enthousiaste reactie van de leraren Van Wanrooij en Van Atteveld hoeven de studenten echter niet te wanhopen over hun punten. Dat gold ook voor tekenstudent Dionne van Dun (16) uit Liempde die indruk maakte bij haar leraar met een werkstuk dat ’Vliegen door het leven’ getiteld is.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Gemeente Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair