00:58:06    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 22 januari 2014 12:08 uur, laatst gewijzigd op 22 januari 2014 12:59 uur

Triple E naar De Kleine Aarde

Triple E naar De Kleine Aarde

Op de foto: Het bezoekerscentrum van De Kleine Aarde. Triple E gaat het complex huren, mits de gemeenteraad er volgende maand mee instemt. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel heeft een huurder gevonden voor De Kleine Aarde. Per 1 maart is Triple E de nieuwe uitbater van het complex. Voorwaarde is wel dat de gemeenteraad in februari instemt met het voorstel, maar gelet op eerdere positieve geluiden rekent wethouder Peter van de Wiel op brede politieke steun.

Vorig jaar zomer werd duidelijk dat de plannen die ontwikkelaar Vincent Snels en oud-directeur Martijn Messing van De Kleine Aarde hadden gemaakt niet gerealiseerd konden worden. Nadat daarna nog een andere partij afviel, ging Boxtel in gesprek met Triple E van 'duurzaamheidsgoeroe' Tom Bade.

Triple E is een kenniscentrum in Arnhem dat De Kleine Aarde terug wil brengen naar de bron. Het wordt een plek voor retraite waar mensen zelfvoorzienend gaan leven. Bade gaat arrangementen ontwikkelen voor managementteams, scholieren, bedrijven en instellingen. Ook particulieren kunnen er terecht voor meerdaagse verblijven. Duurzaamheid staat op alle fronten centraal.

De gemeente Boxtel heeft dinsdag al een gebruiksovereenkomst gesloten met Triple E. Dat betekent dat het bedrijf van Bade vanaf heden verantwoordelijk is voor beheer en onderhoud van het terrein. Na groen licht van de gemeenteraad gaat Triple E het complete terrein huren, inclusief bezoekerscentrum, bolwoning en Van Coothhoeve.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 23 januari.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Doornmalen electro EmielTechniek Podium Boxtel Remax-optimus Filipe Beleef Boxtel Elan Bikes support TopSlank Huidtherapie Geerts advies buisman optiek Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg