RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:35:28    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 22 januari 2014 12:08 uur, laatst gewijzigd op 22 januari 2014 12:59 uur

Triple E naar De Kleine Aarde

Triple E naar De Kleine Aarde

Op de foto: Het bezoekerscentrum van De Kleine Aarde. Triple E gaat het complex huren, mits de gemeenteraad er volgende maand mee instemt. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeente Boxtel heeft een huurder gevonden voor De Kleine Aarde. Per 1 maart is Triple E de nieuwe uitbater van het complex. Voorwaarde is wel dat de gemeenteraad in februari instemt met het voorstel, maar gelet op eerdere positieve geluiden rekent wethouder Peter van de Wiel op brede politieke steun.

Vorig jaar zomer werd duidelijk dat de plannen die ontwikkelaar Vincent Snels en oud-directeur Martijn Messing van De Kleine Aarde hadden gemaakt niet gerealiseerd konden worden. Nadat daarna nog een andere partij afviel, ging Boxtel in gesprek met Triple E van 'duurzaamheidsgoeroe' Tom Bade.

Triple E is een kenniscentrum in Arnhem dat De Kleine Aarde terug wil brengen naar de bron. Het wordt een plek voor retraite waar mensen zelfvoorzienend gaan leven. Bade gaat arrangementen ontwikkelen voor managementteams, scholieren, bedrijven en instellingen. Ook particulieren kunnen er terecht voor meerdaagse verblijven. Duurzaamheid staat op alle fronten centraal.

De gemeente Boxtel heeft dinsdag al een gebruiksovereenkomst gesloten met Triple E. Dat betekent dat het bedrijf van Bade vanaf heden verantwoordelijk is voor beheer en onderhoud van het terrein. Na groen licht van de gemeenteraad gaat Triple E het complete terrein huren, inclusief bezoekerscentrum, bolwoning en Van Coothhoeve.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 23 januari.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geerts advies Huidtherapie SNS Bank