RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:07:26    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 26 februari 2014 00:29 uur, laatst gewijzigd op 26 februari 2014 09:16 uur

Triple E kan toch naar Kleine Aarde

Triple E kan toch naar Kleine Aarde

Op de foto: Boxtel gaat de Van Coothhoeve en de omringende gebouwen en gronden van De Kleine Aarde verhuren aan Triple E, een landelijk bekend kenniscentrum voor duurzaamheid. (Foto: Albert Stolwijk).

Een meerderheid van de Boxtelse gemeenteraad heeft dinsdag 25 februari toch haar zegen gegeven aan het voorstel van B. en W. om De Kleine Aarde te verhuren aan het op duurzaamheid gespecialiseerde kenniscentrum Triple E. Mede dankzij twee moties van de SP-fractie, die ook door wethouder Peter van de Wiel werden omarmd, kwam er steun voor het plan.

De komst van Triple E werd door de raadsfracties gekoppeld aan het niewbouwplan voor De Hobbendonken, dat ook op het terrein van De Kleine Aarde is voorzien. In het debat tijdens de laatste vergadering van de Boxtelse raad in de huidige samenstelling, maakte SP-raadslid Dave van de Ven slim gebruik van het feit dat de coalitiepartijen geen meerderheid hebben na het wippen van de fractie Balans in augustus vorig jaar. Van de Ven spoorde het college aan om samen met schoolbestuur Sint-Christoffel te zorgen voor concrete voorstellen om een nieuwe brede school voor De Hobbendonken te realiseren. Met uitzondering van het CDA stemden alle fracties hiermee in.

Ook drong de SP erop aan om de nieuwbouw van de basisschool aan het Planckpad van twee kanten toegankelijk te maken. Fietsers en voetgangers dienen de school vanaf de Einsteinstraat te benaderen; automobilisten vanaf de straat Munselse Hoeve. Dat voorstel kreeg unanieme steun.

Een amendement van de fractie Balans werd door burgemeester Mark Buijs om een procedurele reden niet in behandeling genomen. Omgebouwd tot motie kreeg raadslid Wim van der Zanden alleen steun van CDA en VVD voor zijn oproep om nu nog niet in zee te gaan met Triple E.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Tiga Geerts advies Huidtherapie Doornmalen electro Toverboom Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Kindertuin SNS Bank Koppelmans Zwanenberg adviesgroep Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht TopSlank Natasja fashion Beleef Boxtel