00:52:55    zondag, 26 januari 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 14 oktober 2014 22:52 uur, laatst gewijzigd op 14 oktober 2014 23:08 uur

Triple E financieel in het nauw

Triple E financieel in het nauw

Op de foto: Het bezoekerscentrum op het terrein van De Kleine Aarde heeft een opknapbeurt ondergaan die betaald is door de gemeente Boxtel. Huurder Triple E heeft vooralsnog nog geen huur betaald en verkeert in financiële problemen. (Foto: Brabants Centrum).

Huurder Triple E van het terrein van De Kleine Aarde heeft volgens wethouder Peter van de Wiel veel moeite om aan de financiële verplichtingen te voldoen. Het kenniscentrum heeft nog steeds geen huur betaald aan de gemeente Boxtel. Het gaat hierbij per jaar om een bedrag van 60.000 euro.

Triple E is de huidige huisbaas van de Van Coothhoeve, het bezoekerscentum, het ecocafé en de bolwoning op de locatie van het voormalige milieueducatiecentrum De Kleine Aarde.

Van de Wiel bevestigde dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering op vragen van een bezorgde fractievoorzitter Wim van der Zanden van Balans dat de start van Triple E moeilijk is geweest. ,,Maar er zit schot in, de activiteiten van het kenniscentrum groeien nu", aldus Van de Wiel. Ook gaf de wethouder aan dat Boxtel 50.000 euro heeft betaald voor een fikse opknapbeurt van De Kleine Aarde, dat onder meer is besteed aan het renoveren van de verwaarloosde kas en het bezoekerscentrum. Van de Wiel:  ,,De aanblik en uitstraling van het gebied is er daardoor aanzienlijk op vooruitgegaan."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro