RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:33:36    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 14 oktober 2014 22:52 uur, laatst gewijzigd op 14 oktober 2014 23:08 uur

Triple E financieel in het nauw

Triple E financieel in het nauw

Op de foto: Het bezoekerscentrum op het terrein van De Kleine Aarde heeft een opknapbeurt ondergaan die betaald is door de gemeente Boxtel. Huurder Triple E heeft vooralsnog nog geen huur betaald en verkeert in financiële problemen. (Foto: Brabants Centrum).

Huurder Triple E van het terrein van De Kleine Aarde heeft volgens wethouder Peter van de Wiel veel moeite om aan de financiële verplichtingen te voldoen. Het kenniscentrum heeft nog steeds geen huur betaald aan de gemeente Boxtel. Het gaat hierbij per jaar om een bedrag van 60.000 euro.

Triple E is de huidige huisbaas van de Van Coothhoeve, het bezoekerscentum, het ecocafé en de bolwoning op de locatie van het voormalige milieueducatiecentrum De Kleine Aarde.

Van de Wiel bevestigde dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering op vragen van een bezorgde fractievoorzitter Wim van der Zanden van Balans dat de start van Triple E moeilijk is geweest. ,,Maar er zit schot in, de activiteiten van het kenniscentrum groeien nu", aldus Van de Wiel. Ook gaf de wethouder aan dat Boxtel 50.000 euro heeft betaald voor een fikse opknapbeurt van De Kleine Aarde, dat onder meer is besteed aan het renoveren van de verwaarloosde kas en het bezoekerscentrum. Van de Wiel:  ,,De aanblik en uitstraling van het gebied is er daardoor aanzienlijk op vooruitgegaan."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Huidtherapie SNS Bank