11:41:53    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 24 december 2013 18:48 uur, laatst gewijzigd op 25 december 2013 00:23 uur

Trein ramt auto bij dubbele overweg

Trein ramt auto bij dubbele overweg

Op de foto: De hulpdiensten verzamelden in de Ridder van Cuijkstraat. (Foto: Peter de Koning).

UPDATE - Bij een ongeval op de dubbele overweg aan de Tongersestraat in Boxtel is een automobilist dinsdagavond met de schrik vrijgekomen. Volgens meerdere getuigen sloeg de automobilist op de overweg af en kwam hij op de spoorbaan terecht. De bestuurder kon het voertuig op tijd verlaten; even later ramde een intercity de auto.

De trein sleurde de auto zo'n tweehonderd meter mee richting De Braken; de dubbeldekker kwam tot stilstand tussen de dubbele overweg en de overgang aan de Leenhoflaan. Omwonenden hoorden getoeter en een harde klap. ,,Ik wist meteen dat er iets goed mis was", meldde een bewoner van de Tongersestraat. ,,Er zijn hier regelmatig gevaarlijke situaties, gelukkig gaat het zelden écht mis."

De brandweer, politie en een ambulance kwamen massaal ter plaatse. Ook spoorbeheerder ProRail kwam naar de plek van het ongeval en zette alles op alles om de spoorbaan zo snel mogelijk toegankelijk te maken. De hulpdiensten verzamelden in de Ridder van Cuijkstraat en bereikten de plek de onheils via tuinen van de bewoners van deze straat.

Nadat de situatie op en rond de gestrande trein veilig was, konden de reizigers de trein verlaten. Ze moesten lopend langs de spoorbaan richting de dubbele overweg. In de Mijlstraat stapten ze in drie touringcars waarmee ze hun reis op kerstavond konden vervolgen.

Het treinverkeer tussen 's-Hertogenbosch en Boxtel was urenlang gestremd. Vanwege de aanrijding bleven de spoorbomen van meerdere overwegen dicht; politieagenten regelden het verkeer en lieten passanten ter hoogte van De Braken om de beurt de gesloten spoorbomen passeren. Ook de sporwegovergang in het Essche Heike was urenlang dicht.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Geerts advies Remax-optimus Beleef Boxtel buisman optiek Doornmalen electro Filipe Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Alfa Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geld en Makelaardij TopSlank Olieenzo