RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:36:59    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 07 april 2012 13:21 uur, laatst gewijzigd op 07 april 2012 13:36 uur

Training van strafcornerspecialist

Training van strafcornerspecialist

Op de foto: Strafcornerspecialist Mink van der Weerden gaf zaterdag een clinic aan leden van de Boxtelse hockeyclub MEP. (Foto: Peter de Koning).

Een aantal leden van de Boxtelse hockeyclub MEP stond zaterdag al vroeg op het kunstgrasveld om honderden ballen af te vuren op goal. Elf jongens en meisjes kregen namelijk een strafcornerclinic van Mink van der Weerden, cornerspecialist en speler bij Oranje Zwart en het Nederlands hockeyelftal.

Tijdens de dienstenveiling van Biking4Life vorig jaar werd een clinic met Van der Weerden aangeboden. De opbrengst van deze veiling, die zaterdagavond opnieuw plaatsvindt bij MEP, ging naar KWF Kankerbestrijding. De training werd aangeboden door fysiotherapeut Peter Verzijden aan MEP. Jongens en meisjes uit de juegd- en seniorenteams kregen tips van Van der Weerden over de sleeppush, de bekendste beweging uit de strafcorner.

Suze Dercksen (18 jaar) van dames 1 en Dyanne van de Wijdeven (15 jaar) van meisjes B2 vonden de clinic leerzaam. ,,Ik mocht tijdens het zaalhockey in de winter vaak de strafcorner nemen. Dat is een heel verschil met de corner in het veld, omdat je een andere stick en bal hebt”, vertelt ze na de clinic. ,,Het belangrijkste is dat de sleeppush één beweging wordt waarbij je niet hoeft na te denken.”, zegt Van de Wijdeven. Dercksen heeft na de training de blaren op haar handen staan van alle ballen die ze op goal heeft gepusht. ,,Ik heb niet zo vaak geoefend op deze beweging, maar ik ga er nu zeker mee aan de slag. Per uur word je steeds beter, maar dan moet je wel vaak trainen”, zegt ze.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Geerts advies Beleef Boxtel Gemeente Boxtel SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg