20:39:53    zaterdag, 11 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 juni 2011 10:44 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2011 11:04 uur

Tracé TALK-weg door bolle akkers

De voorkeursvariant voor een nieuwe noordelijke ontsluitingsweg van bedrijventerrein Ladonk is bekend. Het tracé voert vanaf de straat Colenhoef over het Smalwater en de Loxvenseweg door de bolle akkers van De Donders naar de spoorwegovergang ter hoogte van d’Ekker. Dat heeft het college van B. en W. gisterochtend besloten.

Het dagelijks bestuur van de gemeente Boxtel heeft haar voorkeur voor het tracé vastgesteld na intensieve gesprekken met een brede klankbordgroep. Daarvan zijn inmiddels twee partijen afgehaakt. Zowel een groep bewoners van de buurt Kalksheuvel als de Heemkundekring vinden de aanleg een nieuwe weg onnodig.

De zogeheten noordelijke TALK-weg (Tracé A2-Ladonk-Kapelweg) moet niet alleen de bereikbaarheid van Ladonk verbeteren, maar vooral ook de leefbaarheid van de buurt Kalksheuvel verbeteren. Bewoners klagen al decennia over hinder van het doorgaand vrachtverkeer op de Kapelweg.

Over de noodzaak van de nieuwe weg lopen de meningen uiteen. In de poll die de afgelopen twee weken op deze site stond, reageerden negentig lezers. Een kleine meerderheid (52 procent) was het niet eens met de stelling dat de weg onnodig is en toont zich dus voorstander.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Remax-optimus Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Filipe buisman optiek Elan Bikes support Meubelmakerijdenberg Huidtherapie EmielTechniek Podium Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht