RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:09:50    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 01 juni 2011 10:44 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2011 11:04 uur

Tracé TALK-weg door bolle akkers

De voorkeursvariant voor een nieuwe noordelijke ontsluitingsweg van bedrijventerrein Ladonk is bekend. Het tracé voert vanaf de straat Colenhoef over het Smalwater en de Loxvenseweg door de bolle akkers van De Donders naar de spoorwegovergang ter hoogte van d’Ekker. Dat heeft het college van B. en W. gisterochtend besloten.

Het dagelijks bestuur van de gemeente Boxtel heeft haar voorkeur voor het tracé vastgesteld na intensieve gesprekken met een brede klankbordgroep. Daarvan zijn inmiddels twee partijen afgehaakt. Zowel een groep bewoners van de buurt Kalksheuvel als de Heemkundekring vinden de aanleg een nieuwe weg onnodig.

De zogeheten noordelijke TALK-weg (Tracé A2-Ladonk-Kapelweg) moet niet alleen de bereikbaarheid van Ladonk verbeteren, maar vooral ook de leefbaarheid van de buurt Kalksheuvel verbeteren. Bewoners klagen al decennia over hinder van het doorgaand vrachtverkeer op de Kapelweg.

Over de noodzaak van de nieuwe weg lopen de meningen uiteen. In de poll die de afgelopen twee weken op deze site stond, reageerden negentig lezers. Een kleine meerderheid (52 procent) was het niet eens met de stelling dat de weg onnodig is en toont zich dus voorstander.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie Geerts advies Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding