07:27:20    donderdag, 18 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 05 juni 2012 17:52 uur, laatst gewijzigd op 05 juni 2012 18:14 uur

Topsprinters in Ster ZLM Toer

Topsprinters in Ster ZLM Toer

Op de foto: De bekende wielerspeaker Kees Maas uit Etten-Leur in gesprek met oud-toprenner en ambassadeur van de Ster ZLM Toer Michael Boogerd. (Foto: Albert Stolwijk).

Wereldkampioen Mark Cavendish is één van de vele toppers die aan het vertrek komen tijdens de 26e editie van de Ster ZLM Toer. De 27-jarige Britse superspinter van Team Sky geldt als de absolute smaakmaker tijdens de meerdaagse wielerwedstrijd, die op donderdag 14 juni start in Eindhoven en op zondag 17 juni eindigt met de etappe Schijndel-Boxtel.

De presentatie van het deelnemersveld vond dinsdagmiddag plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Boxtel. Dat gebeurde in  aanwezigheid van voormalige Nederlandse toprenners als Michael Boogerd en Johan van der Velde en de ploegleiders Egon van Kessel  (Rusvelo) en Wilfried Peeters (Omega Pharma-Quick Step). 

De perspresentatie werd vocaal in goede banen geleid door de bekende wielerspeaker Kees Maas uit Etten-Leur. Burgemeester Frank van Beers liet in de raadzaal weten vurig te hopen op een sprintzege van Cavendish in zijn gemeente. ,,We zijn keitrots dat hier in Boxtel zoveel bekende ploegen en bekende renners te zien zijn op 17 juni, waaronder ook onze  plaatselijke favoriet Koen de Kort uit Liempde."

De finishlijn tijdens de vierde en laatste etappe wordt getrokken in de Stationsstraat, nabij café De Kom. De laatste rit voert het peloton onder meer ook door Best, Oirschot en Lennisheuvel. Na de eerste doorkomst in Boxtel wordt een plaatselijke omloop verreden via Schijndel, Olland, Liempde en Boxtel.

Van Beers maakte dinsdag bekend dat de jeugd zich op 17 juni kan uitleven op een kinderfietsparcours op de Markt en dat een aantal Boxtelse deelnemers aan het fietsevenement Alpe d’HuZes gehuldigd worden. Van Beers: ,,Bovendien is het op 17 juni ook Vaderdag, dat gevierd wordt met een heuse vaderverwendag. Voor alle vaders is het die dag extra aantrekkelijk om naar Boxtel te komen."

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geerts advies Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding