RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:46:00    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 13 mei 2014 13:01 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2014 13:03 uur

Toprenners naar Ster ZLM Toer

Toprenners naar Ster ZLM Toer

Op de foto: Het peloton van de Ster ZLM Toer koerst zondag 22 juni viermaal door het centrum van Boxtel. (Foto: Marc Cleutjens/2013).

De Ster ZLM Toer finisht zondag 22 juni andermaal in Boxtel. De meerdaagse etappekoers die woensdag 18 juni van start gaat in Bladel heeft deze week de namen van alle deelnemende wielerploegen bekendgemaakt.

Voorzitter Anton Ganzeboom van de Stichting Wielerbelang Schijndel is trots dat opnieuw heel veel topteams kiezen voor de Ster ZLM Toer. De etappekoers is daarmee dé opmaat voor de Tour de France, die zaterdag 5 juli in het Engelse Leeds van start gaat.

Met de doorkomst en aankomst van de Ster ZLM Toer heeft Boxtel zich in juni andermaal verzekerd van een topsportevenement. Alle grote namen die in juli de koers gaan maken in de Tour de France zullen op 22 juni door de straten van de dorpskom rijden en omstreeks 15.00 uur finishen in de Stationsstraat. Dit jaar zijn er zelfs drie doorkomsten in het centrum, daarna volgt de finish en worden de winnaars van alle klassementen gehuldigd op de Markt.

Het Belkin Pro Cycling Team van titelverdediger Lars Boom en sprinter Theo Bos, Omega Pharma-Quick Step van voormalig winnaar en topsprinter Mark Cavendish en Giant-Shimano, de ploeg van tweevoudig etappewinnaar in de huidige Giro d'Italia, Marcel Kittel én streekfavoriet Koen de Kort. Ze zullen er woensdag 18 juni allen bij zijn als in Bladel de Ster ZLM Toer van start gaat met een proloog.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Olieenzo Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Meubelmakerijdenberg SNS Bank