RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:33:29    zondag, 24 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 04 augustus 2011 14:41 uur, laatst gewijzigd op 04 augustus 2011 14:50 uur

Toon van Breugel overleden

Toon van Breugel overleden

Op de foto: Toon van Breugel: een warm, flamboyant en humoristische Liempdenaar. (Archieffoto Brabants Centrum).

In zijn woonplaats Sint-Oedenrode overleed woensdag 3 augustus Toon van Breugel. De oud-wethouder van Liempde en Boxtel was al lang ziek. Gezondheidsredenen trokken in juli 1997 voortijdig een streep onder de politieke loopbaan van de geboren en getogen Liempdenaar.

In Liempde maakte Van Breugel 25 jaar lang deel uit van de gemeenteraad. Na de gemeentelijke herindeling in 1996 was hij korte tijd wethouder in Boxtel.

Huisvriend Willy van Zuijlen uit Liempde reageert verslagen op het nieuws rond het overlijden van Van Breugel. ,,Toon was een hele vriendelijke, warme, flamboyante, humoristische en sympathieke man met een brede belangstelling. Hij was een echte Bourgondiër die genoot van het leven en oprecht geïnteresseerd was in mensen.”

Naast zijn politieke loopbaan was Van Breugel uitbater van café Het Wapen van Liempde en zaal De Koorenschuur. Ook was hij een jaar Prins Carnaval van De Ploegers. Daarnaast bekleedde Van Breugel diverse bestuurlijke functies: hij was onder meer jarenlang voorzitter van de judoclub in Liempde en van Werkvoorzieningschap De Dommel.

Van Breugel, die in december 1995 werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau, werd 71 jaar. Zaterdag 6 augustus vindt om 14.00 uur in de parochiekerk van Sint-Jans Onthoofding in Liempde de uitvaartplechtigheid plaats.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Proef Culinair Beleef Boxtel Doornmalen electro SNS Bank Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding