RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:41:37    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 10 februari 2014 14:04 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2014 08:25 uur

Tommy van Doorn op tournee

Tommy van Doorn op tournee

Op de foto: Organist Tommy van Doorn uit Liempde begeleidt het Nederlands Studenten Kamerkoor tijdens een tournee door Nederland. (Foto: Huub van Doorn).

Tommy van Doorn nuit Liempde, de vaste organist van het Smitsorgel in de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek, begeleidt het Nederlands Studenten Kamerkoor tijdens een tournee op harmonium. Dinsdag 11 februari kunnen belangstellenden vanaf 20.15 uur de gratis toegankelijke try-out bijwonen in de gemeenschapshuis De Huif te Sint-Michielsgestel.

Komende weken verzorgt het Nederlands Studenten Kamerkoor (NSK) negen concerten op aansprekende locaties. Het zijn vooral kerken in tal van grote steden die worden bezocht, maar ook schouwburg De Vereeniging in Nijmegen. De tournee eindigt op 1 maart in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam. Van Doorn treedt ook solo op: hij speelt daarbij werk van de Nederlandse componist Daan Manneke.

Onder leiding van dirigent Kurt Bikkembergs proberen getalenteerde zangers en zangeressen uit de Nederlandse studentenwereld de harten van luisteraars in vuur en vlam te zetten. Het NSK verklaart de liefde aan oude en nieuwe meesters in de muziek. Het veertigste concertprogramma draagt als titel ’L’amour de moi: a song in a song’ en omvat modern-klassieke werken die zijn gebaseerd op oude psalmen, motetten, volksmelodieën én popmuziek.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg