RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:12:03    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 06 mei 2013 11:32 uur, laatst gewijzigd op 08 mei 2013 12:29 uur

Tokkelen tijdens Bierpompfeest

Tokkelen tijdens Bierpompfeest

Op de foto: Gerrie van der Mee, sinds vorig jaar onbezoldigd biertapper, zorgt er tijdens het Essche Bierpompfeest voor dat de pullen worden gevuld. (Foto: Peter de Koning).

Tijdens de 48e editie van het Essche Bierpompfeest worden op Hemelvaartsdag, donderdag 9 mei, nieuwe inwoners verwelkomd in het dorp. Naast de traditionele brunch, markt en optredens krijgen bezoekers dit jaar ook de kans om vanaf de toren van de Sint-Willibrorduskerk te tokkelen.

De nieuwe inwoners worden onder aanvoering van het Sint-Willebrordusgilde om 13.45 uur naar de bierpomp op het Marktplein gebracht, waar burgemeester Frans Ronnes van de gemeente Haaren iedereen welkom heet. Onbezoldigd biertapper Gerrie van der Mee tapt de eerste pul vol met gerstenat uit de pomp en hiermee gaat om 14.00 uur het feest van start. Er staan kraampjes van verenigingen, stichtingen en hobbyclubs en tijdens de markt zijn er optredens van onder andere Demmo Streetdance en de slagwerkgroep van muziekvereniging Sint-Willibrordus.

Voor de kinderen staan verschillende attracties van Faes Entertainment opgesteld. Nieuw is dat de geniegroep van defensie naar Esch komt. Bezoekers krijgen de kans om te tokkelen vanaf de Essche kerktoren. Er wordt een kleine entreeprijs voor deze activiteit gevraagd. Vanaf 20.30 uur wordt het feest voortgezet in een grote tent voor dorpshuis De Es. De Philadelphia Drive-In Show zorgt voor de muzikale invulling. Meer informatie: www.deesschebierpomp.nl.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo SNS Bank Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij