RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:26:53    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 17 augustus 2011 21:06 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2011 09:57 uur

Toekomstplan voor Kleine Aarde

Toekomstplan voor Kleine Aarde

Op de foto: De Van Coothhoeve zou in de toekomst omgevormd kunnen worden tot herberg. (Foto: Albert Stolwijk).

Een school in het ecopark, de Van Coothhoeve als herberg, het bezoekerscentrum als bedrijfsverzamelgebouw en stadslandbouw voor wonen en werken. Het zijn enkele concrete ideeën van oud-directeur Martijn Messing van De Kleine Aarde en adviseur Vincent Snels van adviesbureau Minos & Twisk om het terrein van het milieu-educatiecentrum een nieuwe toekomst te geven. De Boxtelse politiek moet volgende week al kleur bekennen.

Sinds De Kleine Aarde op 1 januari 2011 op slot ging, zoekt Boxtel naar ideeën om het terrein aan Het Klaverblad opnieuw te ontwikkelen. Het uitgangspunt was en is nog steeds dat het duurzame gedachtegoed van De Kleine Aarde op die plek centraal blijft staan. Al snel werd door het gemeentebestuur gesproken over de ontwikkeling van een campus waar duurzame en innovatieve bedrijvigheid hand in hand gaat met woningbouw, maatschappelijke functies en eventueel een basisschool. De Molenwijkschool is in beeld voor deze verhuizing.

Deze week werd duidelijk dat er een plan ligt voor een nieuwe toekomst voor De Kleine Aarde. Het plan komt uit de koker van oud-directeur Messing, die de poort van het milieu-educatiecentrum op 31 december op slot deed, en adviseur Snels.

Uit stukken van de gemeente blijkt dat in eerste instantie vier initiatiefnemers plannen hebben ingediend voor de herontwikkeling van De Kleine Aarde. Twee vielen af, Messing en Snels hebben de krachten gebundeld en hebben onder de noemer DKA 2.0 een plan opgesteld om het centrum om te vormen tot het kloppend hart van een Groene Campus. Die Groene Campus is Boxtel, waar volgens het gemeentebestuur op tal van plekken innovatief en duurzaam wordt gewerkt.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 18 augustus.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Proef Culinair