14:07:21    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 18 december 2013 11:14 uur, laatst gewijzigd op 18 december 2013 11:23 uur

Toch winkeltje in De Rots

Toch winkeltje in De Rots

Op de foto: IIn gemeenschapshuis De Rots mag toch een kleinschalige winkelvoorziening worden gerealiseerd.

Gemeenschapshuis De Rots in Boxtel krijgt toch een kleinschalige winkelfunctie. ,,Je moet daarbij denken aan zoiets als een kiosk in een ziekenhuis of een zwembad”, zegt wethouder Tossy de Man. Voorzitter Yvonne Snijders van De Rots is blij dat het kwartje eindelijk is gevallen bij de gemeente. Ze ziet mogelijkheden om haar winkel Anyfma naar de Nieuwe Nieuwstraat te verplaatsen.

In januari krijgt de gemeenteraad een voorstel op tafel voor de toekomst van De Rots. Een eerder verzoek van voorzitter Snijders om haar winkel onder te brengen in het gemeenschapshuis en daarmee tegelijk de beheerkosten te drukken werd afgewezen omdat het bestemmingsplan geen detailhandel toelaat.

Door een zogeheten ’ondergeschikte winkelfunctie’ toe te staan, zijn beide partijen tot elkaar gekomen. ,,Dit is precies wat wij altijd voor ogen hadden”, reageert Snijders tevreden. In het winkeltje worden straks onder meer materialen voor creatieve cursusen en bijeenkomsten die in het gemeenschapshuis worden georganiseerd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom EmielTechniek Remax-optimus Geerts advies buisman optiek Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Alfa Doornmalen electro Podium Boxtel Huidtherapie Geld en Makelaardij Filipe Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo