18:07:37    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 05 oktober 2012 14:16 uur, laatst gewijzigd op 06 oktober 2012 14:07 uur

Toch subsidie Circo Circolo

Toch subsidie Circo Circolo

Op de foto: De opbouw van festival Circo Circolo op landgoed Velder is in volle gang. (Foto: Albert Stolwijk).

Circustheaterfestival Circo Circolo krijgt de komende twee jaar tóch subsidie van de provincie Noord-Brabant. Het festival wordt elke twee jaar in Liempde gehouden en kan tot en met 2014 rekenen op een bedrag van 75.000 euro per jaar.

Ook zes andere culturele instellingen houden hun subsidie. In de vergadering van de commissie Cultuur en Samenleving deden de partijen VVD, CDA, SP, PvdA, D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren vrijdag het voorstel de subsidieaanvragen te honoreren. Alleen de PVV stemde niet in met het plan.

De Boxtelse wethouder Peter van de Wiel reageerde vrijdagmiddag verheugd op het bericht. ,,We zijn erg blij, maar blijven ons inzetten voor het behoud van Circo Circolo", verklaarde de wethouder. ,,Voorlopig geldt de subsidie voor twee jaar en de gemeente Boxtel streeft ernaar om ook daarna het festival te behouden."

Marc Eysink Smeets van Circo Circolo toonde zich opgelucht. ,,Er is een fundament gelegd onder de toekomst van het festival en dat geeft wat meer lucht", stelde Eysink Smeets. ,,We blijven ons inzetten om de financiering te kunnen voortzetten. Maar eerst gaan we vooral genieten van de komende editie van Circo Circolo."

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Beleef Boxtel Podium Boxtel Alfa Café zaal Kloosterzicht Olieenzo TopSlank Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Filipe buisman optiek Remax-optimus Elan Bikes support Toverboom Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij