18:50:53    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 25 september 2014 11:35 uur, laatst gewijzigd op 25 september 2014 11:45 uur

Titelstrijd trekt 45 golfers

Titelstrijd trekt 45 golfers

Op de foto: Gerian van Ooijen en Leo van Horen werden kampioen op de Boxtelse golfkampioenschappen.

Op de golfbaan in Best werden afgelopen vrijdag de Boxtelse golfkampioenschappen georganiseerd. 45 deelnemers streden in de categorieën strokeplay en stableford om de ereplaatsen. Leo van Horen en Gerian van Ooijen gingen met de titels naar huis.

In de categorie stableford wordt gekeken wie de beste prestatie neerzet ten opzichte van zijn of haar eigen niveau (handicap). Feit was dat slechts één man beter speelde dan zijn handicap. Marcel van Beers wist 38 stablefordpunten binnen te brengen (36 punten staan gelijk aan je handicap). Hij werd gevolgd door Bennie Welvaarts met 36 punten, derde werd Hans Somers met 35 punten.

Opmerkelijk aan de prestatie van Marcel van Beers was dat hij met zijn goede spel zomaar Boxtels kampioen strokeplay had kunnen worden. Bij dit onderdeel gaat het er simpelweg om wie de minste slagen nodig heeft om het rondje uit te spelen. Van Beers speelde  zijn rondje in 89 slagen, waarmee hij zich op de tweede plaats nestelde en voor de komende jaren een serieuze titelkandidaat genoemd mag worden. Dit jaar moest hij zijn meerdere nog erkennen in Leo van Horen, die in 88 slagen rond ging. De derde plaats bij de heren werd gedeeld door Ton van Schijndel en Edwin Esser.

Bij de vrouwen was Gerian van Ooijen, kampioene van de laatste 4 edities, de topfavoriet. Zij maakte deze favorietenrol waar en ging in 86 slagen rond. De tweede plaats werd gedeeld door Jet schoenmakers en Ans van Hees.

Advertenties