01:33:20    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 17 september 2012 10:06 uur, laatst gewijzigd op 17 september 2012 11:17 uur

Titel voor bazuinblazers

Titel voor bazuinblazers

Op de foto: Gemondse bazuinblazers in actie tijdens een gildedag in 2011. (Archieffoto: Peter de Koning).

De Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden (NBFS) organiseerde zondag in Heukelom haar kampioenschap voor vendeliers, trommelaars, bazuinblazers en standaardrijders. Vier bazuinblazers van het Gemondse gilde Sint-Joris & Sint-Catharina pakten de titel. Eén van hen, Godelieve van der Leest, won ook individueel en promoveerde.

Het succesvolle Gemondse viertal dat het onderdeel bazuinblazen in groepsverband won, bestond naast Van der Leest uit Jessi Daams, Evelien van de Loo en Truus van der Schoot. Op trom werden ze begeleid door Johan van der Schoot. Hun overwinning kwam als een verrassing; deelnemers uit onder meer Nuland, Alphen en Oirschot waren favoriet voor de Brabantse kampioenstitel. Individueel won bazuinblazer Van de Loo ook nog de tweede prijs in de klasse A en op basis van gescoorde punten promoveerde Daams naar deze afdeling.

Bij het groepsvendelen eindigde het viertal van Sint-Joris & Sint-Catharina verdienstelijk als tweede. Het kwartet bestond uit Marcel en Wilfred van der Leest en Johan en Henry van der Schoot; Johnny van der Leest begeleidde hen als tamboer. De favorieten uit Oploo bleven zij nipt voor, maar de vendeliers uit Lieshout werden door de juryleden net iets hoger gewaardeerd. In het individueel klassement promoveerde Henry van der Schoot naar de A-klasse.

Daags voor het kampioenschap luisterden de beide Gemondse gilden het parochiefeest in hun dorp op. Tijdens de eucharistieviering werd pastoor Frank As geïnstalleerd als gildeheer van beide broederschappen en aansluitend werd een vendelgroet gebracht in de pastorietuin.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Proef Culinair Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht