RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:48:50    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 17 september 2012 10:06 uur, laatst gewijzigd op 17 september 2012 11:17 uur

Titel voor bazuinblazers

Titel voor bazuinblazers

Op de foto: Gemondse bazuinblazers in actie tijdens een gildedag in 2011. (Archieffoto: Peter de Koning).

De Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden (NBFS) organiseerde zondag in Heukelom haar kampioenschap voor vendeliers, trommelaars, bazuinblazers en standaardrijders. Vier bazuinblazers van het Gemondse gilde Sint-Joris & Sint-Catharina pakten de titel. Eén van hen, Godelieve van der Leest, won ook individueel en promoveerde.

Het succesvolle Gemondse viertal dat het onderdeel bazuinblazen in groepsverband won, bestond naast Van der Leest uit Jessi Daams, Evelien van de Loo en Truus van der Schoot. Op trom werden ze begeleid door Johan van der Schoot. Hun overwinning kwam als een verrassing; deelnemers uit onder meer Nuland, Alphen en Oirschot waren favoriet voor de Brabantse kampioenstitel. Individueel won bazuinblazer Van de Loo ook nog de tweede prijs in de klasse A en op basis van gescoorde punten promoveerde Daams naar deze afdeling.

Bij het groepsvendelen eindigde het viertal van Sint-Joris & Sint-Catharina verdienstelijk als tweede. Het kwartet bestond uit Marcel en Wilfred van der Leest en Johan en Henry van der Schoot; Johnny van der Leest begeleidde hen als tamboer. De favorieten uit Oploo bleven zij nipt voor, maar de vendeliers uit Lieshout werden door de juryleden net iets hoger gewaardeerd. In het individueel klassement promoveerde Henry van der Schoot naar de A-klasse.

Daags voor het kampioenschap luisterden de beide Gemondse gilden het parochiefeest in hun dorp op. Tijdens de eucharistieviering werd pastoor Frank As geïnstalleerd als gildeheer van beide broederschappen en aansluitend werd een vendelgroet gebracht in de pastorietuin.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Gemeente Boxtel Huidtherapie Geerts advies Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Olieenzo