09:51:08    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 27 februari 2013 22:59 uur, laatst gewijzigd op 27 februari 2013 23:06 uur

Thijs wint voorleeswedstrijd

Thijs wint voorleeswedstrijd

Op de foto: Brugklasser Thijs Kouwenberg won woensdagavond in Schijndel de Biebronde van de voorleeswedstrijd Read2Me! Naast hem staan de twee andere deelnemers van het JRL: Sanne Bergman en Lynn van Dillen (links). (Foto: Albert Stolwijk).

Brugklasser Thijs Kouwenberg van het Boxtelse Jacob-Roelandslyceum (JRL) heeft woensdag in de vestiging van Bibliotheek de Meierij in Schijndel de zogeheten biebronde van de voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen. Hij is nu doorgedrongen tot de provinciale finale die plaatsheeft op 11 april in het Chassé Theater in Breda.

Thijs nam het in Schijndel op tegen twee andere JRL-brugklassers Lynn van Dillen en Sanne Bergman en drie leerlingen van het Elde College die een thuiswedstrijd speelden: Danny Hendriks, Elize Groot en Sanne van Oorschot. De voorleesbeurten van de zes scholieren op vijf verschillende locaties in de bibliotheek – gevestigd in cultureel centrum ’t Spectrum - waren allemaal van een hoog niveau.

Mocht Thijs erin slagen om ook de volgende (provinciale) horde te nemen, dan is hij op 28 mei te bewonderen in de landelijke finale te Utrecht. 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Remax-optimus Geerts advies Elan Bikes support Olieenzo Podium Boxtel TopSlank Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Alfa EmielTechniek buisman optiek Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Doornmalen electro