15:43:57    maandag, 17 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 07 februari 2014 11:51 uur, laatst gewijzigd op 11 februari 2014 11:46 uur

Thermostaat lager, warme trui aan

Thermostaat lager, warme trui aan

Op de foto: Gerla Timmermans, Pien van Trier en Bas Schel dragen warme truien. (Foto: Albert Stolwijk).

Door het hele land deden verschillende organisaties vrijdag mee aan de Greenchoice Warme Truiendag. Ook in het gemeentehuis van Boxtel werd de thermostaat lager gezet: op 15 in plaats van 20 graden Celcius.

Bezoekers van het gemeentehuis werden door middel van een geplastificeerd papiertje in de tochtsluis gewezen op de verlaagde temperatuur. Receptionistes Gerla Timmermans en Pien van Trier dragen warme truien, een sjaal en een muts. ,,Het lijkt een beetje op ’casual Friday’ grinnikt woordvoerder Bas Schel.

Wethouder Peter van de Wiel heeft een zwarte trui aangetrokken: ,,Je hebt als gemeente een voorbeeldfunctie en deze dag is het niet zozeer om de besparing te doen, maar om mensen bewust te maken.” Hoeveel er op zo’n dag bespaard wordt, kan de wethouder dan ook niet zeggen. ,,Stel dat we de verwarming een jaar lang een graad terugschroeven, dan scheelt dat 1000 kuub gas”, aldus Van de Wiel.

De Greenchoice Warme Truiendag wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden. Dat is de dag waarop in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking trad. De bedoeling daarvan is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen.

 

Advertenties