10:53:22    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 10 juni 2011 20:52 uur, laatst gewijzigd op 11 juni 2011 11:23 uur

Theresia wint avondvierdaagse

Theresia wint avondvierdaagse

Op de foto: Leerlingen uit Lennisheuvel stormen naar voren als ze horen dat ze de vierdaagsewinnaar zijn. (Foto: Peter de Koning).

Bijna 85 procent van de leerlingen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel deed deze week mee aan de avondvierdaagse die zojuist is afgesloten. De regen bederfde de feestvreugde niet. De leerlingen gingen in polonaise over de Markt op muziek van zanger Tim Schalkx.

Kort voordat de laatste etappe van de Boxtelse wandelvierdaagse vanavond van start ging, brak een flinke regenbui los die ervoor zorgde dat alle wandelaars door en door nat werden. De drie muziekkorpsen namen geen risico en haakten af. In plaats van marsmuziek klonken nu alleen de yells en schoolliedjes van de deelnemers.

Wandelsportvereniging De Keistampers had vanwege de veertigste editie een mooi feest voorbereid op de Markt. Tim Schalkx zong vanaf een podiumwagen zijn vrolijke liedjes toen de natte en verkleumde wandelaars arriveerden. Om acht uur gaf voorzitter Francien van Weert van de wandelclub het woord aan burgemeester Frank van Beers die bekendmaakte hoeveel procent van de leerlingen van de negen deelnemende basisscholen had meegelopen.

De uitslag is als volgt: 1. Sint-Theresia 84,7%; 2. Sint-Petrus 79,5%; 3. De Beemden 70%; 4. De Hobbendonken 49,7%; Prinses Amalia 48,8%; 6. Molenwijk 42,5%; De Spelelier 37,7%; De Vorsenpoel 31,7%; De Maremak 20,4%.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel TopSlank Alfa Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Olieenzo Beleef Boxtel Filipe Geerts advies Geld en Makelaardij EmielTechniek Elan Bikes support Toverboom Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro