RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:20:11    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 07 april 2014 15:25 uur, laatst gewijzigd op 07 april 2014 15:27 uur

Thema-avond over symbolen

Thema-avond over symbolen

Op de foto: Pater Hans de Visser legt uit wat de betekenis is van vroeg-christelijke symbolen, tekens uit de dagelijkse omgeving en symbolen die bij vieringen worden gebruiken. (Foto: Peter de Koning).

De werkgroep ’Toekomst’ van de Sint-Theresiaparochie uit Lennisheuvel organiseert vrijdag 11 april vanaf 19.30 uur een thema-avond over religieuze symbolen. Pater Hans de Visser en vocaal kwartet Luister zijn uitgenodigd voor deze bijeenkomst in de Sint-Theresiakerk.

’Symbolen spreken omdat ze ons leven mede bepalen’. Dat is de gedachte die centraal staat tijdens de thema-avond. In het dagelijks leven komen symbolen terug, maar ook in de kunst en de kerk worden tekens gebruiken zonder dat daarvan de betekenis bekend is. Zo hangen er bij mensen Mariabeeldjes boven de voordeur, dragen personen een kruisje om de hals en staan er symbolen op de paaskaars in de kerk.

De Visser legt uit wat de betekenis is van vroeg-christelijke symbolen, tekens uit de dagelijkse omgeving en symbolen die bij vieringen worden gebruiken. Vocaal kwartet Luister uit ’s-Hertogenbosch brengt een aantal vierstemmige liederen ten gehore die bij het thema aansluiten. De avond duurt tot 21.30 uur. De toegang is gratis.

De Sint-Theresiaparochie meldde al eerder dat zij graag naar buiten wilde treden door activiteiten te organiseren op de grens van de samenleving en de kerk. Zo werd eerder al een korenmiddag en een lenteviering voor jongeren georganiseerd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen SNS Bank