11:13:34    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 21 januari 2014 14:59 uur, laatst gewijzigd op 21 januari 2014 15:09 uur

'Terugdringen overgewicht jeugd'

\'Terugdringen overgewicht jeugd\'

Op de foto: Elf Boxtelse partijen ondertekenden dinsdag een convenant om overwicht onder jongeren terug te dringen. (Foto: Annelieke van der Linden).

Afgevaardigden van elf Boxtelse partijen zetten dinsdagmiddag in de oude raadzaal in het Boxtelse gemeentehuis hun handtekening onder het convenant Kans, een protocol waarmee ze het aantal kinderen met overgewicht in Boxtel willen terugdringen. Inmiddels nemen 130 kinderen deel aan het programma.

De elf partners bestaan uit een jeugdarts, Vivent voeding en dieet, GGD Hart voor Brabant, praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie, Kinderfysiotherapie Boxtel en Sint-Oedenrode, Fysio Sluijters, topfysiotherapie Bart van Lith, Tiga Health & Beauty, Buurtsport Boxtel, De Vier Kwartieren en Brede Scholen Boxtel. Zij werken samen aan de doelstelling dat 85 procent van de Boxtelse kinderen aan het einde van het jaar een gezond gewicht moet hebben.

,,Het protocol wordt nu pas officieel ondertekend, maar we zijn al druk bezig”, aldus directeur Ghislaine de Brouwer van Stichting Brede Scholen Boxtel. Zo kunnen basisscholen sinds twee jaar een pakket afnemen om leerlingen te laten screenen op gewicht, motoriek en conditie. ,,We hebben ongeveer 160 kinderen in beeld die voor het programma in aanmerking komen. Van deze leerlingen zijn er 130 al bezig met her programa. Zij maken kennis met diverse sportactiviteiten. Ook wordt aandacht besteed aan gezonde voeding", vertelt De Brouwer.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Toverboom Doornmalen electro TopSlank Remax-optimus Elan Bikes support Podium Boxtel Filipe Olieenzo Geerts advies buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Huidtherapie