12:20:27    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 04 oktober 2014 18:32 uur, laatst gewijzigd op 04 oktober 2014 18:34 uur

Terug naar oktober 1944...

Terug naar oktober 1944...

Op de foto: Dit weekeinde brengen leden van de Kampina Airborne Memorial Group in en rond Boxtel de nadagen van de Tweede Wereldoorlog tot leven. (Foto: Peter de Koning).

De leden van de Kampina Airborne Memorial Group gaan dit weekeinde zeventig jaar terug in de tijd. Ze halen herinneringen op aan de tijd dat het plaatselijke verzet in de Kampina ruim honderd Amerikaanse militairen verborgen hield voor de Duitse bezetter. Het was in de laatste weken voor de bevrijding.

Vanochtend, zaterdag 4 oktober kwamen de leden van de zogeheten re-enactmentgroep samen bij kasteel Stapelen. Daar kon het publiek kennis met hen maken. Slechts een tiental bezoekers nam die gelegenheid te baat.

Morgen, zondag 5 oktober, vindt in natuurreservaat Kampina een vijf kilometer lange publiekswandeling plaats. Deelnemers krijgen onderweg uitleg van de ‘militairen’ hoe het er in de laatste weken van de bezetting in dit gebied aan toe ging. Tussen 10.00 en 15.00 uur kunnen wandelaars hen ontmoeten. Vertrekpunt is het parkeerterrein van Natuurmonumenten aan de Kempseweg in Lennisheuvel.

Klik hier voor meer informatie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe EmielTechniek Alfa Meubelmakerijdenberg Olieenzo TopSlank Toverboom Geld en Makelaardij buisman optiek Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Remax-optimus Elan Bikes support Doornmalen electro Podium Boxtel