RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:36:29    dinsdag, 19 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 28 februari 2013 13:08 uur, laatst gewijzigd op 28 februari 2013 13:09 uur

Tentoonstelling overweg van start

Tentoonstelling overweg van start

Een leegstaand winkelpand in de Croonpassage is tot en met zaterdag ingericht als tentoonstellingsruimte. Er zijn geen kunstwerken te zien, maar ideeën om de verkeersproblematiek bij de dubbele overweg in de Tongersestraat op te lossen. Het publiek kan donderdag tot 18.00 uur terecht om alle varianten te bekijken. Vrijdag is de tentoonstelling van 09.00 tot 18.00 uur geopend en zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Via brainstormsessies zijn ruim veertig ideeën aangedragen om de verkeersproblematiek bij de dubbele overweg in de Tongersestraat op te lossen. Deze varianten zijn geclusterd in deelonderwerpen, zoals omleidingen via Sparrenrijk en de Keulsebaan en de aanleg van een (fietsers)tunnel. Tijdens de bezichtigingsmomenten is een medewerker van de gemeente Boxtel aanwezig om uitleg te geven over de varianten. Ook heeft een adviesbureau de verkeerskundige effecten van varianten berekend, zodat duidelijk wordt wat de oplossingen met het verkeer op bepaalde plekken doet.

De leden van de brainstormgroep komen binnenkort bij elkaar om vier varianten te kiezen uit alle opties. Deze worden in een nieuwe tentoonstelling getoond aan het publiek, dat vervolgens een voorkeur mag opgeven. De vier ideeën worden in april voorgelegd aan de Boxtelse gemeenteraad. In november moet er één voorstel worden vastgesteld. (Foto: Annelieke van der Linden)

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Doornmalen electro SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Geerts advies Huidtherapie Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding