10:40:04    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 28 februari 2013 13:08 uur, laatst gewijzigd op 28 februari 2013 13:09 uur

Tentoonstelling overweg van start

Tentoonstelling overweg van start

Een leegstaand winkelpand in de Croonpassage is tot en met zaterdag ingericht als tentoonstellingsruimte. Er zijn geen kunstwerken te zien, maar ideeën om de verkeersproblematiek bij de dubbele overweg in de Tongersestraat op te lossen. Het publiek kan donderdag tot 18.00 uur terecht om alle varianten te bekijken. Vrijdag is de tentoonstelling van 09.00 tot 18.00 uur geopend en zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Via brainstormsessies zijn ruim veertig ideeën aangedragen om de verkeersproblematiek bij de dubbele overweg in de Tongersestraat op te lossen. Deze varianten zijn geclusterd in deelonderwerpen, zoals omleidingen via Sparrenrijk en de Keulsebaan en de aanleg van een (fietsers)tunnel. Tijdens de bezichtigingsmomenten is een medewerker van de gemeente Boxtel aanwezig om uitleg te geven over de varianten. Ook heeft een adviesbureau de verkeerskundige effecten van varianten berekend, zodat duidelijk wordt wat de oplossingen met het verkeer op bepaalde plekken doet.

De leden van de brainstormgroep komen binnenkort bij elkaar om vier varianten te kiezen uit alle opties. Deze worden in een nieuwe tentoonstelling getoond aan het publiek, dat vervolgens een voorkeur mag opgeven. De vier ideeën worden in april voorgelegd aan de Boxtelse gemeenteraad. In november moet er één voorstel worden vastgesteld. (Foto: Annelieke van der Linden)

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Remax-optimus Elan Bikes support Toverboom EmielTechniek Olieenzo Filipe Alfa Uitvaartonderneming Bijnen buisman optiek Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht