RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:57:29    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 22 februari 2013 17:10 uur, laatst gewijzigd op 22 februari 2013 17:15 uur

Tentoonstelling dubbele overweg

Tentoonstelling dubbele overweg

Veertig mensen hebben zich vorig jaar aangemeld voor het participatietraject over de dubbele overweg aan de Tongersestraat in Boxtel. Door een toename van treinen op het spoor in de toekomst is deze overweg in de toekomst het grootste knelpunt. De deelnemers hebben ruim veertig oplossingen aangedragen voor het probleem. Deze worden met behulp van een tentoonstelling gepresenteerd aan alle inwoners tussen donderdag 28 februari en zaterdag 2 maart in winkelpassage De Croon.

De spoorwegovergang bij de Tongersestraat zal in de toekomst nóg langer gesloten zijn door toename van het goederen- en personenvervoer. De gemeente startte een participatietraject om mogelijke alternatieven te bedenken voor de dubbele overweg. Uit alle aangedragen varianten zijn inmiddels veertien oplossingen gekozen die het meest kansrijk worden geacht.

Alle oplossingen zijn getoetst op criteria zoals bereikbaarheid, verkeersafwikkeling en leefbaarheid. Bezoekers kunnen met een keuzekaart een voorkeur aangeven, eventueel voorzien van een motivatie. Aan de hand van deze ingeleverde kaarten wordt een top vijf samengesteld. De raad wordt eind april gevraagd in te stemmen met de voorgestelde oplossingen. Die worden in de maanden daarna verder uitgewerkt. Eind 2013 moet een voorkeursvariant worden vastgesteld, zodat het ministerie, de provincie en de gemeente vervolgens kunnen kijken hoe deze oplossing kan worden gerealiseerd.

De tentoonstelling opent donderdag 28 februari aan het einde van de ochtend en is toegankelijk tijdens de openingstijden van de winkels in het centrum (dus ook tijdens de koopavond op vrijdag). Tijdens de tentoonstelling zijn ook deskundigen aanwezig op bepaalde tijden; hierover volgt later meer informatie.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Gemeente Boxtel Proef Culinair SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Doornmalen electro Olieenzo