19:56:32    donderdag, 16 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 17 januari 2014 09:04 uur, laatst gewijzigd op 17 januari 2014 09:05 uur

Technasium JRL presenteert werk

Technasium JRL presenteert werk

Op de foto: Ook vorig jaar gaven leerlingen demonstraties tijdens de Technasiumavond. (Foto: Jacob-Roelandslyceum).

Leerlingen uit de klassen 2 tot en met 6 van het Jacob-Roelandslyceum presenteren donderdag 23 januari hun werk. Tijdens de jaarlijkse Technasiumavond worden onderzoeken en innovatieve ontwerpen getoond.

Het Technasium is een profilering op het JRL voor leerlingen met interesse in de bèta-wereld. Ze gaan aan de slag met allerlei opdrachten van bedrijven en zoeken creatieve oplossingen voor bestaande problemen. Zo werkten de leerlingen uit de tweede klas voor de brandweer aan vernieuwingen in huis die tijdwinst moeten opleveren bij een woningbrand.

De derde klas ontwierp een systeem voor het vullen van waterreservoirs van treinen en bovenbouwleerlingen onderzochten de mogelijkheden om een scooter op waterstof te laten rijden. Tijdens de Technasiumavond worden producten gedemonstreerd en geven leerlingen uitleg over hun ontwerp. Er zijn vijftig stands te bezoeken. De avond is gratis toegankelijk en duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Huidtherapie TopSlank Beleef Boxtel Elan Bikes support Olieenzo Remax-optimus Meubelmakerijdenberg buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Geerts advies Filipe