21:43:54    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 02 augustus 2012 15:04 uur, laatst gewijzigd op 02 augustus 2012 15:08 uur

'Tandwiel draaiend houden'

\'Tandwiel draaiend houden\'

Op de foto: Frank van Beers op een van zijn favorietje plekjes: landgoed Velder in Liempde. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel zwaait vrijdag 10 augustus burgemeester Frank van Beers uit. Hij wordt bestuursvoorzitter van zorgorganisatie Cello. In Brabants Centrum blikt hij terug op de afgelopen zes jaar. ,,Je doet het niet alleen als burgemeester, maar houdt wel vaak het tandwiel draaiend."

Het grootste verschil met zijn nieuwe baan: hij is straks niet meer de publieke figuur, die hij lange tijd was. Hoewel hij zich in het openbaar bestuur altijd als een vis in het water voelde, zal Frank van Beers zijn functie als burgemeester niet gaan missen. ,,Alhoewel… Het uitreiken van een koninklijke onderscheiding blijft altijd een heel bijzondere gebeurtenis en levert hele bijzondere contacten op. Het is een voorrecht om namens Hare Majesteit op te mogen treden.”

Tijdens een bijzondere raadsvergadering neemt de gemeente Boxtel vrijdagmiddag 10 augustus officieel afscheid van het burgemeestersechtpaar Frank en Marianne van Beers. Aansluitend loopt om 17.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis een receptie van stapel. Voor mensen die niet met lege handen naar het gemeentehuis willen komen, staat in de raadzaal een collectebus opgesteld waarin bijdragen kunnen worden gestort voor de Heilig Bloedprocessie. Desgewenst kunnen ook donaties worden overgemaakt op bankrekening 1624.04.794 van de Heilig Bloedstichting in Boxtel.

Lees in de papieren editie van deze krant vandaag, donderdag 2 augustus, het paginagrote interview met Frank van Beers.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geld en Makelaardij