09:13:39    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 20 maart 2014 13:52 uur, laatst gewijzigd op 22 maart 2014 14:01 uur

Taart voor BHC op leerplichtdag

Taart voor BHC op leerplichtdag

Op de foto: Sectordirecteur Jan-Willem van den Berg (links) en burgemeester Mark Buijs sneden donderdagmiddag de eerste stukken slagroomtaart af tijdens de Dag van de Leerplicht. (Foto: Annelieke van der Linden).

Docenten van het Baanderherencollege (BHC) werden donderdagmiddag tijdens de lunchpauze verrast met een bezoekje van burgemeester Mark Buijs en leerplichtambtenaar Amarens Wolters. Vanwege de verbeteringen die de middelbare school heeft doorgevoerd, kregen alle docenten én leerlingen tijdens deze Dag van de Leerplicht een presentje.

,,Het is duidelijk dat bij het Baanderherencollege goed werk is geleverd. Er zijn slagen gemaakt op het gebied van de leerplicht, de zorg en begeleiding van leerlingen. Andere jaren waren er wel eens zorgen, maar het BHC heeft een enorme prestatie geleverd.” Sectordirecteur Jan-Willem van den Berg gaf aan dat de school een spannend tijd beleeft op dit moment. ,,We merken dat de aanwas van leerlingen uit de regio goed is, een bevestiging dat we op de goede weg zijn.” Ook bleek uit metingen dat het percentage vroegtijdige schoolverlaters bij het BHC (0,8 procent) een stuk lager ligt dan het landelijke gemiddelde van 3,9 procent.

De docenten konden in de kantine genieten van een stuk slagroomtaart. Ook kregen ze een sleutelhanger in de vorm van een wereldbol met de tekst ’dankzij jouw inzet iedere dag weer, worden leerlingen van het BHC wereldburgers’. Voor de scholieren was dezelfde sleutelhanger beschikbaar, maar met een andere tekst: ’Met goed onderwijs ligt de wereld aan je voeten. Je hebt leerrecht, mooi dat je er gebruik van maakt’.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Proef Culinair Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen