RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:09:47    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 13 mei 2014 15:15 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2014 15:23 uur

'Taalles is voor mij een hobby'

\'Taalles is voor mij een hobby\'

Op de foto: Carmen uit Peru, Fareed (Afghanistan), Farha (Pakistan) en Florina (Roemenië) zijn deze week onder leiding van Marian uit Boxtel (vlnr) elke middag intensief met de Nederlandse taal bezig. (Foto: Henk van Weert).

Wie deze week bibliotheek De Meierij aan de Burgakker in Boxtel binnenwandelt, treft verspreid over de benedenverdieping overal groepjes mensen van buitenlandse afkomst aan. Cursisten van het Taalmaatjesproject komen elke middag vier uur lang bij elkaar om samen met zeven vrijwilligers de Nederlandse taal beter onder de knie te krijgen.

,,Bij het Taalmaatjesproject begeleiden vrijwilligers één op één een nieuwe Nederlander om onze taal te leren. Maar we wilden graag meer”, vertelt Jola Wouterse die de taalweek in de bibliotheek coördineert.

Fareed uit Afghanistan is al veertien jaar in Nederland en kan zich goed verstaanbaar maken. ,,Toch wil ik nóg beter Nederlands leren spreken. De taalles is een hobby voor mij. Hoe beter ik de taal spreek, hoe beter ik kan deelnemen aan de maatschappij”, zegt de medewerker van kringloopwinkel Het Goed op bedrijventerrein Ladonk.

Lees in de papieren editie van donderdag 15 mei meer over de deelname van Fareed aan de taalweek. Dan komt ook Florina uit Roemenië aan het woord.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank SNS Bank Tiga Natasja fashion Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Rijschool Dolman Modecentrum Frans Theelen Zwanenberg adviesgroep Koppelmans Doornmalen electro Kindertuin Huidtherapie Olieenzo Geld en Makelaardij Geerts advies 040Fit Meubelmakerijdenberg Toverboom