17:27:34    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 23 mei 2012 12:25 uur, laatst gewijzigd op 23 mei 2012 17:12 uur

TALK-weg voorlopig zonder tunnel

TALK-weg voorlopig zonder tunnel

Op de foto: Zicht op de Kapelweg, ter hoogte van de spoorwegovergang naar Tongeren. Op deze plek komt in de geprojecteerde TALK-verbindingsweg een gelijkvloerse kruising. In de toekomst wil Boxtel hier ooit een tunnel realiseren. (Foto: Albert Stolwijk).

De gemeenteraad van Boxtel krijgt in juni een voorkeurstracé voor de verbindingsweg Colenhoef-Kapelweg voorgeschoteld. Hoewel de bouw van een tunnel ter hoogte van de spoorwegovergang nabij d’Ekker een grote wens is, lijkt zo’n ongelijkvloerse kruising ver weg. ,,Zo’n tunnel kost ongeveer 20 miljoen euro en kan alleen met externe financiering gerealiseerd worden”, zegt wethouder Wim van der Zanden.

Van der Zanden presenteerde het voorlopig ontwerp van de verbindingsweg Colenhoef-Kapelweg deze week en zal het donderdag 14 juni toelichten tijdens een informatieavond in het schoolgebouw van Helicon aan de Mijlstraat. De politiek buigt zich in commissie en raad over het ontwerp, dat deze week ter inzage is gelegd. Bewoners en grondeigenaren in de omgeving van het toekomstig tracé ontvangen een nieuwsbrief.

Lees alle achtergronden over de plannen op donderdag 24 mei in Brabants Centrum.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Podium Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Huidtherapie Geerts advies Alfa Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek TopSlank Beleef Boxtel Filipe