RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:14:22    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 20 december 2014 15:55 uur, laatst gewijzigd op 20 december 2014 16:11 uur

T rex onder de loep...

T rex onder de loep...

Op de foto: Directeur René Fraaije met zijn vader Werner, de grondlegger van De Groene Poort, bij het opgewerkte model van T-rex. (Foto: Albert Stolwijk).

Nooit eerder was in Nederland zo’n grote tentoonstelling over de meest gevaarlijke én meest tot de verbeelding sprekende dinosaurus te zien als nu in het Boxtelse oertijdmuseum De Groene Poort. De Tyronnosaurus rex wordt er onder de loep genomen.

Burgemeester Mark Buijs opende de tentoonstelling T-rexpo vrijdagmiddag 19 december. De expositie is een leuke opmaat voor de film Jurassic Parc 4 die in juni in de bioscopen komt. De Tyrannosaurus is de allerbekendste dinosaurus. Zijn gigantische afmetingen, zijn enorme bek en vlijmscherpe tanden spreken tot de verbeelding van jong en oud. Het besef dat dit monster daadwerkelijk op aarde heeft rondgelopen boezemt, ook na 65 miljoen jaar, nog altijd ontzag in. Hoewel de T-rex altijd op de fascinatie van het grote publiek heeft kunnen rekenen, is er in Nederland nog nooit een tentoonstelling geweest waarin een 14 meter lang skelet, een levensecht model en een opengewerkt lichaam te zien zijn geweest.

Om een tentoonstelling met de omvang van T-rexpo, de grootste en duurste uit de geschiedenis van het oertijdmuseum aan de Bosscheweg, financieel rond te krijgen geldt voor bezoekers een toeslag van één euro (kinderen tot 12 jaar Euro 0,50) op de normale entreeprijs.Tijdens de kerstvakantie tot en met 4 januari) is het museum dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus ook op de maandagen. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is De Groene Poort gesloten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro SNS Bank Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Proef Culinair Olieenzo Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies