RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:30:09    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 20 september 2011 13:46 uur, laatst gewijzigd op 20 september 2011 13:47 uur

Symposium voor en door Polen

In het gemeentehuis van Sint-Michielsgestel wordt vrijdag 23 september van 09.30 tot 12.15 uur een symposium voor en door Poolse werknemers gehouden. Tijdens het symposium is vooral aandacht voor de arbeidsomstandigheden van Polen in de Meierij.

De organisatie van het symposium is in handen van de gemeenten Sint-Michielsgestel, Boxtel en Haaren, alsmede de Stichting Sint-Michielsgestel-Buk, die contacten onderhoud met de Gestelse jumelagegemeente Buk in Polen. Ook Buk is tijdens het symposium vertegenwoordigd.

De Poolse arbeidsmigranten in de Meierij zijn bereid gevonden om hun verhaal vertellen aan betrokken organisaties om een beter beeld te krijgen van het dagelijkse leven van Poolse werknemers. ,,Door naar hun verhaal te luisteren zijn we beter in staat om gezamenlijk de Poolse arbeidsmigranten te faciliteren”, stellen de organisatoren.

Tevens wordt een film getoond over de Poolse arbeidsmigranten in de Meierij. De film is gemaakt door studenten van SintLucas in Boxtel.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Olieenzo Huidtherapie Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair