RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:02:40    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 22 september 2011 14:49 uur, laatst gewijzigd op 22 september 2011 15:02 uur

Subsidie Oranje Fonds voor MiK

Subsidie Oranje Fonds voor MiK

Op de foto: Roel van Geffen speelt al ruim vijftig jaar mee in de Gildenbondsharmonie en legde in februari aan leerlingen van de Angelaschool uit hoe een euphonium wordt bespeeld. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

MiK Kunsteducatie heeft vorige week een subsidie van 37.000 euro gekregen van het Oranje Fonds. Na de herfstvakantie start het project MusicBoxtel om 130 leerlingen van de Prinses Amaliaschool en Molenwijkschool in contact te brengen met het bespelen van muziekinstrumenten. De Gildenbondsharmonie doet mee met door middel van het succesvolle kennismakingprogramma Windkracht 6.

Tijdens haar verjaardagstoespraak in mei benadrukte prinses Máxima dat muziek zorgt voor plezier en ontwikkelingskansen van jeugd. Ze lanceerde het project ’Kinderen maken muziek’, waarvoor landelijk bijna 1,2 miljoen euro beschikbaar werd gesteld. Verspreid over het land werden 184 initiatieven aangemeld, waaronder dat van MiK in Boxtel. ,,We richten ons op kinderen die normaal niet zo makkelijk in aanraking komen met muziek maken in groepsverband”, vertelt dwarsfluitdocente Kirsten Smeenk van MiK. Samen met blokfluitlerares Marloes van Houtert heeft zij het projectvoorstel samengesteld en ingediend.

In het kantoor van het Oranje Fonds te Utrecht gaf het tweetal veertien dagen geleden uitleg over MusicBoxtel en vorige week werd duidelijk dat het project voor subsidie in aanmerking komt. ,,Maximaal konden we 40.000 euro krijgen; we zijn dus erg blij met de toezegging van 37 mille”, glundert Smeenk. ,,Temeer omdat de kunstensector toch al zo fors gekort wordt vanwege de bezuinigingen. Dat we zo’n muziekproject kunnen starten is daardoor extra bijzonder.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel SNS Bank Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen