RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:00:17    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 21 september 2012 08:47 uur, laatst gewijzigd op 21 september 2012 09:01 uur

Subsidie Circo Circolo stopgezet

Subsidie Circo Circolo stopgezet

Op de foto: Circo Circolo vond in 2010 voor het laatst plaats. Van 11 tot en met 21 oktober komt het circustheaterfestival weer naar landgoed Velder in Liempde. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

De provincie Noord-Brabant maakte deze week de subsidies voor podiumkunsten bekend. Van de 49 aanvragen die door kunstinstellingen zijn ingediend, zijn er 22 gehonoreerd. Voor stichting Briantelli, waar het circustheaterfestival Circo Circolo onder valt, wordt geen geld beschikbaar gesteld. De gemeente Boxtel reageert verbaasd.

De provincie Noord-Brabant geeft aan dat ’veel partijen in de kleinschalige infrastructuur nog meer moeten inzetten op allianties en ondernemerschap om hun functies in Brabant overeind te houden’. Onder deze categorie valt ook Circo Circolo, het circusevenement dat om het jaar op landgoed Velder in Liempde plaatsvindt.

De gemeente Boxtel noemt de stopzetting van de subsidie aan het circusevenement ’een keuze die haar in hoge mate verbaast’. ,,Noord-Brabant wil in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa zijn en binnen dit project wordt Circo Circolo altijd genoemd als belangrijk evenement om de felbegeerde titel binnen te kunnen halen. Het is een evenement met internationale allure”, aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Met de subsidiestop wordt Circo Circolo volledig op de tocht gezet, waarmee de provincie ook de nominatie van Culturele Hoofdstad op losse schroeven zet.”

Klik hier voor een overzicht van de toegekende en niet-toegekende subsidies voor podiumkunsten in de provincie Noord-Brabant.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel SNS Bank Geerts advies Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie