02:13:30    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 16 november 2011 10:28 uur, laatst gewijzigd op 16 november 2011 10:35 uur

Studente (22) overlijdt na ongeval

Studente (22) overlijdt na ongeval

De 22-jarige Maaike Ligtenberg uit Boxtel kwam dinsdagavond om het leven bij een verkeersongeval in haar huidige woonplaats Tilburg. Ze werd op de Stadhuisplein geschept door een automobilist. Na het ongeval arresteerde de politie de 19-jarige veroorzaker.

Het noodlottige ongeval gebeurde rond 20.35 uur op de kruising Stadhuisplein / Bisschop Zwijsenstraat. Het  slachtoffer fietste over de Bisschop Zwijsenstraat in de richting van het Stadhuisplein te Tilburg. Toen ze bij het Stadhuisplein de weg overstak werd ze aangereden door een passerende automobilist. Ze overleed vrijwel direct aan haar verwondingen.

De automobilist werd gearresteerd en in voorarrest gesteld op verdenking van overtreding van artikel 6 Wegenverkeerswet 1994. Er waren diverse getuigen van het ongeval. Zij werden opgevangen in het nabijgelegen stadhuis, dat meteen haar deuren opende om opvang te verlenen. Hier waren ook medewerkers van Bureau Slachtofferhulp aanwezig.

De kruising werd afgesloten zodat verkeersongevalanalisten de plaats van het ongeval konden onderzoeken en sporen veilig te stellen. Ook werden er foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Studentenvereniging Plato in Tilburg heeft een condoleanceregister geopend voor Maaike Ligtenberg.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Geerts advies Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel