RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:24:38    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zondag, 02 juni 2013 08:53 uur, laatst gewijzigd op 03 juni 2013 18:00 uur

Stropop Lennis afgebrand

Stropop Lennis afgebrand

Op de foto: De uit strobalen opgebouwde reus Lennis is vrijdagnacht in vlammen opgegaan.

De reusachtige stropop Lennis bij de rotonde Boseind op bedrijventerrein Ladonk is niet meer. In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde de mascotte van het actiecomité Zeg nee tegen kV in Lennisheuvel af.

Lennis waakte over het kerkdorp om het protest tegen de voorgenomen bouwlocatie van een hoogspanningsstation een gezicht te geven. Woordvoerster Marieke van den Heuvel is verbijsterd. ,,De pop is moedwillig in brand gestoken; dat kan niet anders. We hadden ons er vooraf van overtuigd dat de strobalen niet 'zomaar' vlam zouden kunnen vatten. Door de compactheid van het stro kun je de balen niet met een simpele lucifer aansteken." De Boxtelse brandweer rukte vrijdagnacht tegen een uur uit om het vuur te blussen.

Hoewel het Lennisheuvelse actiecomité blij is dat de gemeenteraad dinsdag een bouwplek aan de Keulsebaan aanwees voor het kV-station, geeft zij de strijd nog niet op. Burgemeester Mark Buijs kreeg tijdens de receptie na zijn installatie in de raadzaal een kistje met 'goudstaven' aangereikt (foto onder). Een verwijzing naar het terrein van BioMérieux dat in de ogen van Zeg nee tegen kV de beste bouwplek is, de gouden locatie. De nieuwe burgemeester kreeg ook een medaille van de actievoerders.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Stropop Lennis afgebrand

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij SNS Bank Proef Culinair Geerts advies Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen