RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:59:58    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 23 januari 2013 16:55 uur, laatst gewijzigd op 27 januari 2013 10:36 uur

Stroomstation komt op Vorst

Stroomstation komt op Vorst

Op de foto: Plannen om een 10-150 kV-station aan te leggen aan de Heringsweg strandden vanwege enkele bezwaren. Het complex is nu geprojecteerd op bedrijventerrein Vorst. (Foto: Tennet).

Tennet en Enexis gaan een hoogspanningsstation bouwen nabij het Rabobank-datacenter op bedrijventerrein Vorst in Boxtel. De voorziening is geprojecteerd tussen het datacenter en het parkje Boscheind.

Eerdere plannen om een zogeheten 10-150 kV-station te bouwen aan de Heringsweg in het buitengebied tussen Boxtel en Oirschot strandden vanwege bezwaren van onder meer de provincie Noord-Brabant. Het complex krijgt een oppervlakte van circa twee voetbalvelden.

Het hoogspanningsstation is nodig om in de groeiende stroombehoefte van het Rabobank-datacenter op bedrijventerrein Vorst te voorzien. Ook andere bedrijven op Vorst en Ladonk kunnen volgens wethouder Wim van der Zanden profijt hebben van de voorziening.

De wethouder heeft de keuze voor deze locatie besproken met werkgeversvereniging WeB en de Commissie Ruimtelijke Ordening Lennisheuvel, CROL. Donderdag 31 januari wordt vanaf 19.30 uur in café De Trol in het kerkdorp een informatieavond gehouden waar alle partijen uitleg geven.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg SNS Bank Doornmalen electro Olieenzo Café zaal Kloosterzicht