04:19:30    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 16 oktober 2011 12:05 uur, laatst gewijzigd op 17 oktober 2011 15:58 uur

Stripe Big Band bouwt feestje

Stripe Big Band bouwt feestje

Op de foto: Al 25 jaar timmert de Stripe Big Band muzikaal aan de weg. En telkens weten de muzikanten er een feestje van te maken. (Foto: Albert Stolwijk).

Het swingde zaterdagavond de pan uit in Podium Boxtel. De Stripe Big Band haalde met een jubileumconcert muzikale herinneringen op aan hoogtepunten uit het vijfentwintigjarig bestaan. Dat mondde uit in een heerlijk feestje met gastoptredens van uiteenlopend vocaal talent. Én een rockende uitsmijter met StrammerMax.

Waar 's middags de leden van hoofdsponor Rabobank Dommel en Aa nog keurig in de rij zittend naar het programma luisterden, ging 's avonds de stoelen aan de kant. Het Boxtelse publiek genoot zichtbaar van al die bekende hits. Of het nou 'Walking on sunshine' (Katrina and The Waves) door Linda van de Wiel was of de soulmedley met KC and the Sunshine Band en Kool and the Gang door Gerlof Trommelen.

Natuurlijk was Two of Us van de partij, onder meer met de bekende Beatles-interpretatie van  'Here comes the sun'. Tonny van Abeelen en Jet Berkers vertolkten vol overgave 'Tell him' (Barbra Streisand), terwijl Ingeborg Melis uitpakte in 'Superstition' (Stevie Wonder). Veel indruk maakten ook zangers van buiten de gemeentegrenzen: Franka Couwenberg, Vera van Rooij en Geert Peulings. Presentator Ludy Meister leidde alle artiesten vlot door het programma.

Onder leiding van de nieuwe dirigent Simon Bruul straalde het jubilerende orkest vol enthousiasme, hetgeen ook gezegd mag worden van popkoor JukeBox. Als initiatiefnemer en inspirator van de Stripe Big Band werd trombonist Paul van Alphen door zijn medemuzikanten benoemd tot erelid.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Huidtherapie Olieenzo Geerts advies Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding