RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:19:24    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 27 oktober 2012 18:21 uur, laatst gewijzigd op 28 oktober 2012 13:32 uur

Strijd om vogelkampioenschap

Strijd om vogelkampioenschap

Op de foto: De bezoekers van de keuringstentoonstelling in gemeenschapshuis De Walnoot konden zaterdag en zondag bijna 340 vogels van 36 inzenders bezichtigen. (Foto: Peter de Koning).

Theo van de Langenberg van vogelvereniging De Witte Merel groeide zaterdag uit tot de grote man tijdens de Boxtels vogelkampioenschappen in gemeenschapshuis De Walnoot. Hij werd niet alleen gekroond tot algemeen kampioen, maar sleepte daarnaast ook het bondskruis in de wacht, de titel ’beste kweker’ (vijf vogels) en ging met de eer strijken in de categorie-groep ’Kromsnavels’.

Behalve De Witte Merel en Ons Ideaal namen ook Vogelvreugd en De Notenkraker uit Liempde deel aan de jaarlijkse keuringstentoonstelling. Penningmeester Ad Maas van De Witte Merel en PR-man Henk Boleij lieten zaterdag weten dat de 36 inzenders in totaal 338 vogels aan het publiek toonden. Maas: ,,Het is dit jaar alweer de negende editie van de Boxtelse kampioenschappen. Om beurten organiseert een van de clubs de titelstrijd, waarbij De Witte Merel nu voor de derde keer de touwtjes in handen heeft.”

De prijsuitreiking vindt zondag plaats om 14.00 uur.

UITSLAGEN

Bondskruis: T. v.d. Langenberg. Piet Broers Bokaal: A. Maas. Boxtelse kampioenen jeugd: D. Krol. Beste kweker (vijf vogels): T. v.d. Langenberg.

BOXTELSE KAMPIOENEN

Algemeen Boxtels kampioen: T. v.d. Langenberg. Kanaries: J. de Kort. Tropen: A. Maas. Cultuur: J. v. Esch. Kromsnavels: T. v.d. Langenberg.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Olieenzo Doornmalen electro Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel