01:06:13    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 27 oktober 2012 18:21 uur, laatst gewijzigd op 28 oktober 2012 13:32 uur

Strijd om vogelkampioenschap

Strijd om vogelkampioenschap

Op de foto: De bezoekers van de keuringstentoonstelling in gemeenschapshuis De Walnoot konden zaterdag en zondag bijna 340 vogels van 36 inzenders bezichtigen. (Foto: Peter de Koning).

Theo van de Langenberg van vogelvereniging De Witte Merel groeide zaterdag uit tot de grote man tijdens de Boxtels vogelkampioenschappen in gemeenschapshuis De Walnoot. Hij werd niet alleen gekroond tot algemeen kampioen, maar sleepte daarnaast ook het bondskruis in de wacht, de titel ’beste kweker’ (vijf vogels) en ging met de eer strijken in de categorie-groep ’Kromsnavels’.

Behalve De Witte Merel en Ons Ideaal namen ook Vogelvreugd en De Notenkraker uit Liempde deel aan de jaarlijkse keuringstentoonstelling. Penningmeester Ad Maas van De Witte Merel en PR-man Henk Boleij lieten zaterdag weten dat de 36 inzenders in totaal 338 vogels aan het publiek toonden. Maas: ,,Het is dit jaar alweer de negende editie van de Boxtelse kampioenschappen. Om beurten organiseert een van de clubs de titelstrijd, waarbij De Witte Merel nu voor de derde keer de touwtjes in handen heeft.”

De prijsuitreiking vindt zondag plaats om 14.00 uur.

UITSLAGEN

Bondskruis: T. v.d. Langenberg. Piet Broers Bokaal: A. Maas. Boxtelse kampioenen jeugd: D. Krol. Beste kweker (vijf vogels): T. v.d. Langenberg.

BOXTELSE KAMPIOENEN

Algemeen Boxtels kampioen: T. v.d. Langenberg. Kanaries: J. de Kort. Tropen: A. Maas. Cultuur: J. v. Esch. Kromsnavels: T. v.d. Langenberg.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Doornmalen electro Podium Boxtel Filipe Toverboom Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel buisman optiek Elan Bikes support Huidtherapie Olieenzo TopSlank Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek