21:59:26    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 18 januari 2012 18:03 uur, laatst gewijzigd op 20 januari 2012 10:01 uur

Streethockeyveldje tijdelijk weg

Streethockeyveldje tijdelijk weg

Op de foto: In de haakse bocht van Robert Schumanlaan en Europalaan wordt gewerkt een een nieuwe riooloverstort. (Foto: Henk van Weert).

Aannemingsbedrijf GMB Civiel uit Opheusden heeft deze week de werkzaamheden hervat om de riooloverstorten in de wijk Boxtel-Oost uit te breiden. Nadat voor de kerstvakantie al de overstorten in de Vorsenpoel en Taxandrialaan werden vernieuwd, is nu de rioolput in de straat Europalaan aan de beurt. Het streethockeyveld moet hiervoor tijdelijk wijken.

Woensdag werd de asfaltlaag verwijderd van het doodlopende stukje Europalaan in de haakse bocht met de Robert Schumanlaan. Ook het wegdek van beide straten moet binnenkort nog opengebroken worden en daarom zal het doorgaand verkeer met name tijdens de ochtend- en avondspits hinder ondervinden. De werkzaamheden om de riooloverstort te vernieuwen gebeuren in opdracht van de gemeente Boxtel en nemen circa vijf weken in beslag.

Nadat het karwei op deze locatie is afgerond, wordt de vierde en laatste riooloverstort uitgebreid op Dommeloord. De werkzaamheden aan het riool in Boxtel-Oost zijn het rechtstreekse gevolg van de klimaatsverandering. Als bij overvloedige regenval de neerslag niet meer verwerkt kan worden, wordt rioolwater via de overstort op de Dommel geloosd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Olieenzo Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Proef Culinair