RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:58:55    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 18 januari 2012 18:03 uur, laatst gewijzigd op 20 januari 2012 10:01 uur

Streethockeyveldje tijdelijk weg

Streethockeyveldje tijdelijk weg

Op de foto: In de haakse bocht van Robert Schumanlaan en Europalaan wordt gewerkt een een nieuwe riooloverstort. (Foto: Henk van Weert).

Aannemingsbedrijf GMB Civiel uit Opheusden heeft deze week de werkzaamheden hervat om de riooloverstorten in de wijk Boxtel-Oost uit te breiden. Nadat voor de kerstvakantie al de overstorten in de Vorsenpoel en Taxandrialaan werden vernieuwd, is nu de rioolput in de straat Europalaan aan de beurt. Het streethockeyveld moet hiervoor tijdelijk wijken.

Woensdag werd de asfaltlaag verwijderd van het doodlopende stukje Europalaan in de haakse bocht met de Robert Schumanlaan. Ook het wegdek van beide straten moet binnenkort nog opengebroken worden en daarom zal het doorgaand verkeer met name tijdens de ochtend- en avondspits hinder ondervinden. De werkzaamheden om de riooloverstort te vernieuwen gebeuren in opdracht van de gemeente Boxtel en nemen circa vijf weken in beslag.

Nadat het karwei op deze locatie is afgerond, wordt de vierde en laatste riooloverstort uitgebreid op Dommeloord. De werkzaamheden aan het riool in Boxtel-Oost zijn het rechtstreekse gevolg van de klimaatsverandering. Als bij overvloedige regenval de neerslag niet meer verwerkt kan worden, wordt rioolwater via de overstort op de Dommel geloosd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Beleef Boxtel Proef Culinair Gemeente Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding