16:24:11    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 15 juni 2011 14:37 uur, laatst gewijzigd op 15 juni 2011 15:01 uur

Streep door Dommelplan centrum

Streep door Dommelplan centrum

Op de foto: Op de oevers van de Dommel in hartje Boxtel komen geen muren van stapelstenen en ook een zittrap is voorlopig niet in beeld. (Foto: Henk van Weert).

De herinrichting van de Dommel tussen de Zwaanse Brug en de Raaphof is voorlopig van de baan. De Raad van State haalde vandaag definitief een streep door de bouwvergunning.

De rechtbank in ’s-Hertogenbosch vernietigde vorig jaar december de bouwvergunning al na bezwaren van milieuvereniging Het Groene Hart. Waterschap De Dommel en de gemeente Boxtel gingen tegen het besluit van de rechter in hoger beroep bij de Raad van State. Die stelde vandaag dat het hoger beroep ongegrond is. Door het ontbreken van de bouwvergunning kan het huidige plan met muren van stapelstenen de komende tijd niet gerealiseerd worden, stelt het waterschap.

Bestuurslid Tiny Arts betreurt de uitspraak van de Raad van State. Die zorgen er volgens hem voor dat de plannen ’grote vertraging’ oplopen. Ook wethouder Peter van de Wiel vindt het jammer dat het plan op dit moment niet kan worden gerealiseerd: ,,Het plan is destijds opgesteld samen met omwonenden, scholen en betrokken organisaties. Deze partijen willen we ook graag weer betrekken bij het zoeken naar een oplossing.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Toverboom Elan Bikes support buisman optiek Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Alfa Podium Boxtel TopSlank Remax-optimus EmielTechniek