RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:22:58    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 15 juni 2011 14:37 uur, laatst gewijzigd op 15 juni 2011 15:01 uur

Streep door Dommelplan centrum

Streep door Dommelplan centrum

Op de foto: Op de oevers van de Dommel in hartje Boxtel komen geen muren van stapelstenen en ook een zittrap is voorlopig niet in beeld. (Foto: Henk van Weert).

De herinrichting van de Dommel tussen de Zwaanse Brug en de Raaphof is voorlopig van de baan. De Raad van State haalde vandaag definitief een streep door de bouwvergunning.

De rechtbank in ’s-Hertogenbosch vernietigde vorig jaar december de bouwvergunning al na bezwaren van milieuvereniging Het Groene Hart. Waterschap De Dommel en de gemeente Boxtel gingen tegen het besluit van de rechter in hoger beroep bij de Raad van State. Die stelde vandaag dat het hoger beroep ongegrond is. Door het ontbreken van de bouwvergunning kan het huidige plan met muren van stapelstenen de komende tijd niet gerealiseerd worden, stelt het waterschap.

Bestuurslid Tiny Arts betreurt de uitspraak van de Raad van State. Die zorgen er volgens hem voor dat de plannen ’grote vertraging’ oplopen. Ook wethouder Peter van de Wiel vindt het jammer dat het plan op dit moment niet kan worden gerealiseerd: ,,Het plan is destijds opgesteld samen met omwonenden, scholen en betrokken organisaties. Deze partijen willen we ook graag weer betrekken bij het zoeken naar een oplossing.”

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geld en Makelaardij Proef Culinair Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank