00:41:59    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 10 februari 2012 21:50 uur, laatst gewijzigd op 10 februari 2012 22:08 uur

Stralende klanken én gezichtjes

Stralende klanken én gezichtjes

Op de foto: Na vier lessen al een melodietje pingelen op een klokkenspel. Kicken! (Foto: Albert Stolwijk).

De 130 kinderen van de Prinses Amaliaschool en Molenwijkschool die meedoen aan het project MusicBoxtel verzorgden vrijdagavond hun eerste concertje. Ze werden ondersteund door het opleidingsorkest van de Gildenbondsharmonie. De Tijberzaal van het Baanderherencollege puilde uit.

De jeugdige trompettisten, klarinettisten en fluitisten kunnen inmiddels twee tonen spelen. En dat waren nu precies de tonen die prima als akkoord pasten onder het bekende Eftelingdeuntje Carnaval Festival. De jeugdleden van de Gildenbonds vertolkten dit liedje onder leiding van Mari van Gils en aanvankelijk deden de deelnemertjes van MusicBoxtel mee op een mirleton.

Op een gegeven moment zetten ze toch echt hun blaasinstrumenten aan de lippen. Compleet met de klanken van keyboards, trommels en klokkenspelen leidde dat een harmonieus geheel. En tot heel veel stralende gezichten. Niet alleen van de beginnende muzikantjes, maar ook van talloze broertjes, zusjes en ouders in de zaal.

Het initiatief van prinses Máxima voor het landelijke project 'Kinderen maken muziek' slaat aan. Oók in Boxtel.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Olieenzo Doornmalen electro Remax-optimus Uitvaartonderneming Bijnen Filipe TopSlank Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Huidtherapie Toverboom Geerts advies Elan Bikes support buisman optiek