RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:46:08    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 28 juli 2013 09:35 uur, laatst gewijzigd op 29 juli 2013 16:21 uur

Stormschade blijft beperkt

Stormschade blijft beperkt

Op de foto: In wandelpark Molenwijk brak zaterdagochtend deze tak uit een boom. (Foto: Peter de Koning).

UPDATE - De storm die zowel zaterdag aan het einde van ochtend als rond middernacht losbarstte boven Boxtel en omgeving heeft – net als elders - niet tot hele grote schade geleid. De overlast bleef beperkt tot afgewaaide takken, een omgewaaide boom in Gemonde en een ondergelopen kelder in Boxtel. Ook kon een aantal rioolpompen de enorme toevoer van hemelwater niet verwerken.

De hulp van de Boxtelse brandweer werd zaterdagochtend rond elf uur ingeroepen voor een omgewaaide boom aan de Bodem van Elde in Gemonde, waarvoor ook collega’s uit Sint-Michielsgestel in actie kwamen. De wortels van de boom die in een weiland viel, hadden het wegdek vernield en leidingen stukgetrokken. Aan het Oosterpad in Boxtel ruimde de brandweer rond halfeen ’s middag afgewaaide takken op.

Nadat het de rest van de dag fraai zomerweer was, brak rond middernacht opnieuw storm los. Om iets over één uur werd de Boxtelse brandweer ingezet voor een ondergelopen kelder aan de Sweelincklaan en zondagochtend rond half negen voor stormschade aan de straat Gasthuiskamp in Gemonde.

De servicelijn Openbare Ruimte van de gemeente Boxtel kreegin totaal vijftien meldingen van overlast. Medewerkers waren zaterdag en zondag in touw om problemen aan rioleringen te verhelpen. Ook werden op diverse plekken gaten in het wegdek gedicht, meldt woordvoerder Bas Schel.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Olieenzo Zwanenberg adviesgroep Toverboom Café zaal Kloosterzicht 040Fit Natasja fashion SNS Bank Huidtherapie Kindertuin Rijschool Dolman Tiga Doornmalen electro Geerts advies Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Koppelmans Modecentrum Frans Theelen